Zlatovláska - podle M.D.Rettigové

Foto: Divadlo Drak

Nový projekt režiséra Josefa Krofty tématicky navazuje na  úspěšnou inscenaci „Jak si hrají tatínkové“, která byla  oceněna hlavní cenou na mezinárodním festivalu Spectaculo Interesse , dílčími cenami na festivalu Skupova Plzeň a s úspěchem se hraje již třetí sezónu. Porotu i diváky zaujala a stále zajímá pro objevný způsob převyprávění známé pohádky o Sněhurce  v prostředí domácí dílny  a pro schopnost tatínků začít si hrát.

Tentokrát zastihneme skupinu mužů  jako mistry kuchařského umění v kuchyni restaurace. Jeden z kuchtíků se začte do pohádky o Zlatovlásce a připálí cibulku. Dál se známý příběh odehrává jak se patří a se vším všudy. Kouzelného hada umožňující králi rozumět řeči zvířat, ochutná i jeho sluha Jiřík. Aby si zachránil život, vypraví se hledat Zlatovlasou pannu mezi hrnce, mixery, vařečky, pekáče,  mlýnky na maso. A jaká je Zlatovláska ? Prostě  k nakousnutí !

Aktérům nechybí ani humor,  ani kuchařská zručnost. A tak se během hledání zlatovlasé krasavice vaří a smaží ostošest. Inscenace  bude určena nejen dětem, ale i dospělým. Slibujeme vám typické i netypické divadelní vůně i zážitky.

Režie: Josef Krofta, výprava: Marek Zákostelecký, hudba: Jiří Vyšohlíd Hrají: Jiří Vyšohlíd, Václav Poul, Jiří Kohout, Luděk Smadiš, Filip Huml, Jan Popela Zvuk: Jiří Tulach Světlo: Filip Poskonka

Hradec Králové

Divadlo Drak / Hlavní scéna

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme