Vzpomínky na Sočskou frontu

Vzpomínky na Sočskou frontu

Průběh bitev v první světové válce se zvláštním důrazem na působení českých vojáků, mezi nimiž měli zastoupení i významní čeští umělci například malíř Josef Váchal nebo spisovatel Fráňa Šrámek, představuje putovní expozice, která vznikla ve spolupráci Velvyslanectví Slovinské republiky a Vojenského historického ústavu Praha.

Po zastávce v Praze a Brně pokračuje výstava i v Hradci Králové, odkud byli čeští vojáci povoláváni k bojům na Sočské frontě (c. a k. pěší pluk č. 18). Zobrazen je život na frontě v době klidu, památníky padlých vojáků, projekt nadace Cesta míru, kostel Sv. Ducha v Javorci a větší muzea z Posočské oblasti, jejichž expozice je věnovaná tématice sočské fronty a první světové války.
 
Na slovinské straně obsah aktivně spoluutvářely Tolminské muzeum, nadace Cesta míru v Posočí a Historický institut Milka Kosa Výzkumného střediska Slovinské akademie věd a umění (ZRC SAZU).
 

VÝSTAVA JE OTEVŘENA

do 8. května 2016 v Muzeu východních Čech v Hradci Králové
denně mimo pondělí od 9.00 do 17.00 hodin.
 
Hradec Králové

Muzeum východních Čech

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme