Výstava: SUPŠ HNN: Řemeslo moderně, moderna v řemesle

Střední umělecká škola hudebních nástrojů a nábytku Hradec Králové na své každoroční školní výstavě prezentuje široké spektrum studentských prací. Vedle prací uměleckořemeslných oborů, se představí práce budoucích bytových designérů a prototypy z oboru průmyslový design. Studenti uměleckořemeslných oborů jako je umělecké truhlářství, řezbářství, restaurování nábytku, či stavba hudebních nástrojů důsledně udržují kvalitu řemeslného provedení, čímž přispívají k uchování tradice rukodělné práce, ale zároveň se učí prvky moderního zpracování dřeva včetně práce s nejmodernějšími technologiemi, jako je např. CNC opracování.

Design interiéru se zabývá možnostmi uplatnění výtvarného působení v oblasti bytového designu. Studenti jsou motivováni k práci s barvou, materiálem a vizuálně estetickými hodnotami. Jejich činnost se odvíjí od barevných studií skutečnosti, přes tvarové a kompoziční zákonitosti k moderní představě o harmonizovaném bydlení.  Své projekty realizují ve specializovaných 3D programech, vytvářejí vizualizace, ale také trojrozměrné modely a prototypy. 

Průmyslový design se profiluje současnými tendencemi v průmyslovém designu a zaměřuje se zejména na práci s materiálem a funkční design. Výuka studentů designu výrobku směřuje od elementárních prostorových kompozičních a materiálových studií k výslednému utilitárnímu produktu. I budoucí průmysloví designéři se učí pracovat s nejmodernějšími technologiemi, 3D programy, vizualizačním softwarem a 3D tiskem. Na výstavě jsou průřezově  zastoupeny všechny vývojové fáze studentské práce. 

 

Vernisáž se koná 10.11. v 17:00 hod. v galerii U Přívozu.

Hradec Králové

Studijní a věděcká knihovna HK, Galerie u Přívozu

Vstup volný

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme