Výstava příběhů z Indie - „Štafeta dobra“ .. adopce na dálku


Nová putovní výstava Diecézní charity Hradec Králové bude až do 2. ledna 2022 k vidění v hradecké katedrále Sv. Ducha. Výstava nazvaná Štafeta dobra vypráví příběhy absolventů dobročinného projektu Adopce na dálku®. Z příběhů vyzařuje vděčnost, naděje a touha pomáhat dalším lidem.

Mnozí z dnes již dospělých absolventů prožívali v dětství těžké chvíle kvůli nemoci nebo úmrtí jednoho z rodičů. Naštěstí se jich ujali indičtí partneři projektu Adopce na dálku®. Když se pak tito mladí lidé postavili na vlastní nohy, začali někteří sami pomáhat chudým dětem. Převzali tak pomyslnou štafetu od svých dárců, kteří je předtím na dálku podporovali.

Dárci Diecézní charity Hradec Králové podpořili od roku 2000 přes 6700 indických dětí na cestě k lepšímu vzdělání. Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z absolventů projektu se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost. Více informací najdete na webu adopce.hk.caritas.cz.

Hradec Králové

Katedrála sv. Ducha

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme