Výstava: Příběh statistiky

 Příběh statistiky

Ve dnech od 1. až 30. června 2016 mohou návštěvníci Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové zhlédnout výstavu s názvem „Příběh statistiky“. Třináct tematických plakátů přiblíží dějiny české i světové statistiky od pravěku, přes starověký Řím, středověk, novověk až do současnosti.

Cílem výstavy je poskytnout podrobnější pohled na statistiku jako vědní disciplínu, jak se v průběhu dějin objevovala v životě společnosti, používala a vyvíjela. Výstava popularizuje práci Českého statistického úřadu a seznámí s jeho produkty.

Pro plakátovou výstavu byla využita obrazová publikace se stejným názvem. Ta přináší čtenáři základní orientaci v dějinách statistiky. Část knihy je věnována historii sčítání lidu od prvních celonárodních soupisů až po poslední sčítání v roce 2011. Publikace bude součástí výstavy.

Doprovodnou akcí bude slavnostní zahájení výstavy a prezentace činnosti Krajské správy ČSÚ v Hradci Králové, která se uskuteční 6. června 2016 od 16:00 hod. v konferenčním sále knihovny.

 

Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna HK | 5. podlaží

Vstup volný

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme