Veřejné projednání upraveného návrhu územního plánu


Příprava nového Územního plánu Hradce Králové se v poslední době výrazně posunula. V polovině června město zahájilo proces opakovaného veřejného projednání, které potrvá do poloviny srpna. V této lhůtě se také uskuteční veřejné projednání upraveného návrhu, a to 8. srpna ve velkém sále budovy Adalbertina. Jde o ústní jednání, které bude spojené s odborným výkladem projektanta a je povinnou součástí celého procesu. Veřejnost se může k upravenému návrhu územního plánu vyjádřit písemně, formou námitky nebo připomínky, a to pouze k měněným částem. Pokud se vše bude vyvíjet příznivě, mohl by Hradec mít nový územní plán do dvou let.

Město připravuje nový územní plán od roku 2010. „V celém procesu jsme v posledních měsících poměrně zásadně pokročili. Během loňského roku bylo dokončeno vyhodnocení veřejného projednání návrhu z roku 2016. Na základě výsledků vyhodnocení projektant, kterým je autorské sdružení architektů Tomáš Vymetálek a Patrik Kotas, návrh územního plánu upravil. V druhé polovině června jsme tak mohli vypsat opakované veřejné projednání upraveného návrhu,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast územního plánování Adam Záruba. Celý proces běží ve lhůtě od 17. června do 15. srpna.
 
Veřejné projednání se uskuteční 8. srpna od 15 hodin ve velkém sále budovy Adalbertina. „Jedná se o důležitou součást celého procesu pořizování územního plánu. Je třeba zdůraznit, že v této fázi procesu je možné se vyjadřovat pouze k měněným částem upraveného návrhu územního plánu. Při opakovaném veřejném projednání nelze připomínkovat dříve diskutované a již odsouhlasené části, nad kterými byla v předchozí fázi učiněna společenská dohoda,“ říká náměstek Záruba.
 
Následně bude pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem, kterým byl v roce 2021 zastupiteli zvolen právě Adam Záruba, vyhodnocovat výsledky opakovaného veřejného projednání. „V případě, že z něj nevyplynou žádné další podstatné úpravy, bude možné návrh územního plánu připravit zastupitelům města ke schválení a k vydání. Pokud by ale z vyhodnocení vzešla potřeba udělat ještě nějaké podstatné úpravy, bude je samozřejmě nutné zajistit další úpravou návrhu územního plánu. Celý proces bychom, v souladu se stavebním zákonem, pak museli ještě opakovat, tedy znovu připravit další opakované veřejné projednání. Tím by se navíc prodloužila i doba jeho vydání,“ upřesňuje náměstek Záruba.
 
Město pro veřejnost připravilo nad rámec stavebního zákona i pomocné podklady pro snadnější orientaci v upraveném návrhu nového územního plánu. Vedle základních informací jsou zde také podrobnosti k aktuální fázi procesu i navazujícímu postupu. K dispozici jsou na webových stránkách města pod tímto odkazem: zde.


Hradec Králové

Adalbertinum

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

Junior cup - den otevřených dveří pro všechny cyklonadšence

více 8.9.2024 :  ghost park, Hradec Králové (Pro děti,Sport)

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 19.10.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme