Týden dětí s Muzeem východních Čech

TÝDEN DĚTÍ S MUZEEM VÝCHODNÍCH ČECH

Jako pruští špioni projdeme královéhradeckou a josefovskou pevnost. Vyzkoušíme si měšťanský život, připravíme se i na slavnostní ples během noci v muzeu a během mírových jednání budeme hledat neválečné způsoby řešení konfliktů.

VÝBĚR TÉMAT Z PROGRAMU
STAVÍME PEVNOST! / pondělí 22. 8. 2016
Proč se z Hradce stalo pevnostní město a jak se tím město změnilo, se dozvíme ve výstavě Pevnost královéhradecká. Program bude probíhat ve výstavě, v Dětském ateliéru a během procházky po městě si prohlédneme zbytky pevnosti a dozvíme se zajímavosti o životě zvířat ve městě.
PEVNOST JOSEFOV / úterý 23. 8. 2016
V pevnosti Josefov si ověříme a porovnáme informace a znalosti o pevnosti královéhradecké. Celodenní výlet do Josefova.
JAK SE ŽILO V PEVNOSTI a PLES V PEVNOSTI / středa 24. 8. 2016
Ve výstavě Život v pevnosti a z vyprávění Ignáta Herrmanna pozunáme jak vypadal tehdejší život. Připravíme se také na slavnostní ples a naučíme se vídeňský valčík. Program bude probíhat ve výstavě Život v pevnosti, v Dětském ateliéru a tématické sportovní aktivity v Jiráskových sadech nebo Šimkových sadech. Pro zájemce možnost přespání v muzeu na téma PLES V PEVNOSTI, který bude otevřený i pro rodiče – dětem s sebou navíc spací pytel, karimatku, převlečení, hygienické potřeby, trvanlivé svačiny a oděv vhodný k drobným krejčovským úpravám výhodou.
CESTOU NECESTOU / čtvrtek 25. 8. 2016
Celodenní výlet k pomníku jezdecké srážky u Střezetic a do Památníku bitvy 1866 na Chlumu. Během cesty se dozvíme zajímavosti a floře a fauně českých lesů, luk a hájů.
MÍR! / pátek 26. 8. 2016
Dozvíme se, jak probíhala mírová jednání o ukončení prusko-rakouské války a jaké byly její společenské i politické důsledky. Během her zjistíme, že válka není jediné řešení sporů, a jak důležité je přátelství a odpuštění. Program bude probíhat ve výstavě Ve stínu války, v Dětském ateliéru a tématické sportovní aktivity v Jiráskových nebo Šimkových sadech.
 
CENA
zahrnuje oběd, pitný režim v průběhu dne, jízdné, materiál na tvoření, DVD s fotografiemi z celého týdne, pojištění, atd. Platba při vstupu do muzea.

- 300 Kč za den (1500 Kč za 5 dní)
- sourozenci 280 Kč za den (1400 Kč za 5 dní)

Přihláška ke stažení v pdf: prihlaska-tyden-deti-s-mvc-2016.pdf
Týden dětí s muzeem je vhodný pro děti od 7 do 14 let. Termínn od pondělí 22. srpna do pátku 26. srpna 2016. Počet účastníků je z kapacitních důvodů omezen. Případné dotazy rádi zodpovíme na emailu  document.write ('edukace@'); document.write ('muzeumhk.cz'); " style="color: rgb(176, 0, 0);" title=""> nebo telefonu: 604 513 643.
Hradec Králové

Muzeum východních Čech

300 Kč za den (1 500 Kč za 5 dní) | sourozenci 280 Kč za den (1 400 Kč za 5 dní)

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

obrazek TÝDEN DĚTÍ S MUZEEM VÝCHODNÍCH ČECH

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme