Trojhlas aneb loutková animace třikrát jinak

Divadlo Drak

Dračí animační herna vznikla speciálně pro Labyrint Divadla Drak v rámci dlouhodobé koncepce programové nabídky prostoru, kterou je propojování umění a vzdělávání. Jejími autorkami jsou výtvarnice Martina Marková, scénografka Tereza Vašíčková a lektorka animace Aneta Kohoutová.

Návštěvníci na výstavě zjistí, jak blízko k sobě mají loutková animace a animovaný film nebo co vše se dá animovat. V herně si mohou zájemci vyzkoušet různé animační techniky a seznámit se s optickými hračkami, které jsou považovány za předchůdkyně animovaného filmu. „Animace je hra otevřená všem, není potřeba mít žádné speciální schopnosti, být zdatným výtvarníkem nebo technickým specialistou, stačí mít otevřenou mysl a chuť experimentovat,“ zve na výstavu jedna z autorek Aneta Kohoutová.

Dvě na sobě zdánlivě nezávislé instalace se prolínají ve sdílené vášni k řemeslu a radosti z objevování kouzel fází pohybu.

Do Labyrintu Divadla Drak se můžete nyní vydat v posílené otevírací době kdykoliv od úterý do neděle vždy od 10.00 do 17.00. Kapacita je omezená, doporučujeme tedy rezervovat si vstupenky předem na hkpoint.cz. Otevřeno bude i mezi svátky od 27. – 31. 12. 2020. Všechny případné změny v souvislosti s mimořádnými vládními opatřeními budeme pravidelně aktualizovat na našich webových stránkách a sociálních sítích.

Hradec Králové

Labyrint Divadla Drak

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme