The Sonatas For Piano & Cello


Vynikající český violoncellista Jiří Bárta uvede 23. dubna 2024 za klavírního doprovodu Terezie Fialové skladby Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a Ludwiga van Beethovena.
 
Srdečně zveme všechny milovníky klasické hudby na koncert, kde se můžete ponořit do kouzla virtuózního violoncella a romantického klavíru PETROF.
 
Věříme, že společně vytvoříme nezapomenutelnou atmosféru, která osloví každého posluchače. Buďte tento večer s námi a dejte prostor svým smyslům objevit krásy klasické hudby.
 

Vystupující
 
  • Jiří Bárta – violoncello
  • Terezie Fialová – klavír

Jiří Bárta 
Přední český violoncellista, který se do evropské špičky zařadil už počátkem 90. let 20. stoleg, kdy vyhrál významné hudební soutěže (např. v Drážďanech nebo v Los Angeles). Po studiích na HAMU studoval takév Kolíně nad Rýnem u Borise Pergamenščikova. Spolupracuje s Českou filharmonií, Slovenskou filharmonií, Pražskými symfoniky a mnoha zahraničními orchestry. Vystupoval po celé Evropě, v Severní a Jižní Americe, Japonsku, nastředním Východě i v Austrálii. Kromě vystupování na mezinárodních fetivalech a s předními světovými orchestry se také s oblibou věnuje komorním projektům. Ve své diskografii má několik sólových nahrávek pro Supraphon,Hyperion a Animal Music a účinkoval také na nahrávce Magdaleny Kožené pro Deutsche Gramophon. Jiří Bárta je spoluzakladatelem a uměleckým ředitelem Mezinárodního hudebního fesUvalu v Kutné Hoře
 
Terezie Fialová
Klavíristka Terezie Fialová je vyhledávanou komorní partnerkou mnoha předních sólistů. S orchestrem debutovala již jako dvanáctiletá a do svých dvaceti let se věnovala paralelně také hře na housle. Absolventka klavírní hry na pražské HAMU (Ivan Klánský) a komorní hry na Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Niklas Schmidt) je laureátkou mezinárodních soutěžív Itálii, Holandsku a Rusku. Zúčastnila se řady mistrovských kurzů, vystupuje na festivalech v České republice i v zahraničí. Terezie Fialová je též členkou komorního souboru Eben trio (s houslistou Romanem Patočkou a violoncellistou Jiřím Bártou).


Hradec Králové

Petrof Gallery

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme