Sousedské slavnosti

Foto: Zaber Hradec!

"Baťkovo náměstí je místem politických mítinků, rozdavačů reklam, náboženských misionářů i spěchajících lidí - pojďme ho na jedno odpoledne 20. září od 14 do 18 hodin změnit v kreativní místo. Setkat se, přinést židli pro sebe a svého souseda a seznámit se s novými, třeba i inspirativními lidmi..."

Odpoledne jako vyšité anebo sousedé znovu do ulic

Od září se do Hradeckých víkendových odpolední vrací Sousedské slavnosti iniciativy Zaber Hradec!, které svou přítomností již minulý rok oživily například Malé náměstí či Šimkovy sady. V sobotu 20. září se tak od 14 do 18 hodin promění Baťkovo náměstí v přátelský prostor určený nejen k setkání a seznámení se se svými sousedy, ale i k nejrůznějším aktivitám.

V rámci Evropského týdne mobility a ve spolupráci s organizací Auto*mat a jejich projektem Zažít město jinak, která organizuje Sousedské slavnosti v pražských ulicích, bude tentokrát odpoledne zaměřeno především na cyklistickou a pěší dopravu jako takovou. Kolemjdoucí si budou moci propůjčit koloběžky a tříkolky či si zkusit opravit kolo s profesionálem. Toto sobotní odpoledne však nabídne ještě mnohem víc! Kromě již tradičního blešího trhu tu bude připraven kávový dýchánek, kdy si lidé přinesou navzájem šálek své oblíbené kávy nebo si ji mohou přímo na místě koupit u pojízdné kavárny z Café Na kole, zkusit si plést a šít na ulici na sdíleném šicím stroji, nahlédnout do činnosti Ateliéru Kokpit, poslechnout si gramofonové desky na gramofonu, zahrát si nějakou z oblíbených deskových her či se spolupodílet na novém výtvarném ztvárnění podchodu vedoucího k Biu Central. U tohoto oblíbeného kina si pak budou moci lidé posedět u nápoje Club Maté a přímo uvnitř bude připravena projekce nejrůznějších krátkých filmů.

Aby Sousedské slavnosti byly opravdu sousedskými, otevřou se kolem Baťkova náměstí speciálně na sobotní odpoledne některé z obchodů lemující toto náměstí. Návštěvníci si tak budou moci vychutnat ovocné a zeleninové dobroty z dílny nového podniku Fruitisimo nebo prolistovat knihami z antikvariátu Koniáš.

Na organizaci se spolupodílí nejrůznější kulturní spolky a aktivity z celého Hradce Králové. Rádi bychom však do tohoto projektu zapojili co nejvíce lidí, kterým na našem městě záleží – ať už se jedná o roznos letáků, sdílení na sociálních sítích, šeptandu mezi kamarády nebo třeba jen o napečení sladkých dobrot na ono odpoledne. Více mohou naleznout na stránkách organizace www.zaberhradec.cz . Naším úkolem není organizovat nějakou formální akci, ale prostě jen zpříjemnit prostory města, kudy lidé obyčejně jen procházejí, pospíchají a minou se na ulici bez zastavení či jen pozdravení. Hradec je plný aktivních a šikovných lidí, pojďme tedy zbořit mýtus o olejnatém městě, kde čas tak nějak plyne a nic pořádného se neděje!

Hradec Králové

Baťkovo náměstí

Vstup volný

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme