Slavnosti Královny Elišky 2015

"Slavnosti Královny Elišky", jsou tradičními historickými slavnostmi, které se konají v Hradci Králové od roku 2002, vždy o prvním zářijovém víkendu. Touto akcí si připomínáme významnou epochu v dějinách královského věnného města, kdy si jej za své sídlo zvolila královna Eliška Rejčka.
 
Město se tak díky její osobnosti vyhouplo mezi léty 1308 – 1318 na jeden z hospodářských i kulturních vrcholů své existence. Akci Slavnosti královny Elišky ve spolupráci s městem Hradec Králové a Hradeckou kulturní a vzdělávací společností Adalbertinum pořádá Agentura pro obnovu a uchování historických tradic Armentum.
 
Každoročně se na realizaci Slavností královny Elišky podílejí přední umělci nejen z Čech, ale i ze zahraničí. Slavnosti, které se řadí k největším a nejprestižním akcím svého druhu v Čechách každoročně navštíví desetitisíce malých i velkých návštěvníků.
Hradec Králové

Velké náměstí, Žižkovy sady




Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
obrazek Slavnosti Královny Elišky
obrazek Slavnosti Královny Elišky
obrazek Slavnosti Královny Elišky

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme