Schwarzprior, Twist and Coin

Na prvním letošním pokračování hudební série MENU se představí čerství držitelé hudební ceny Vinyla (v kategorii Objev roku), z umělecké scény Ostravy vzešlí Schwarzprior a dále pak elektronické duo Twist and Coin.

Trio Schwarzprior, jenž tvoří Edgar Schwarz (hudba), Tomáš Motal (zpěv) a Radek Pleha (vizuál), originálním způsobem navazuje na ostravskou výtvarnou a uměleckou scénu. Osobitým způsobem převaří odkazy EBM či odkazu tzv. gotických kapel ve specifické pojetí hudební darkwave, založené na expresivních textech a hlučné dynamické pódiové show v duchu těch nejlepších elektronických kapel současnosti. Důkazem budiž konstatování, že jejich dlouhohrající hudební debut s názvem IDDQD si vzal do své péče Mojmír Papež (Vanessa, Mojmír Paplescu & The Nihilist, aj.).

Sythpopové duo Twist and Coin, ve složení Alan Ulrich (hudba) a Ivo Černatovič (zpěv), se na hudební scéně pohybuje již od konce osmdesátých let. Jejich debutová deska Modrý stíny, však spatřila světlo světa až v roce 2013. Skryti v odlehlých koutech Jeseníků tvoří svůj hudební odkaz postavený na zvuku elektronických popových kapel posledních dvou dekád minulého století s patrnými odkazy na hnutí goths a syrovost EBM. Výsledkem je zvukově silná, a zejména melodická a na silných refrénech postavená, taneční elektronická muzika.

O hudebně vytříbenou afterparty se postará Negative Friend, člen vysoce aktuálních Lo/ve či dnes již legendárních Like she, vzešlých rovněž z ostravské scény.

Hradec Králové

Klub č.p. 4, Velké náměstí 145

5 minut

100 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme