Rouilleux (CZ), host: Kult masek (CZ)

Rouilleux vznikl v roce 2009 jako jednočlenný projekt Luboše Rezka, kombinující psychedelické písně s kytarovým noisem. S debutovým albem Zugwang o dva roky později následovala přeměna na kapelu, do níž se zapojili hudebníci z okolí labelu KLaNGundKRaCH (Jan Klamm, White Wigwam) a pražské experimentální scény. Tříčlenná sestava vydala v roce 2014 album Scatter Your Soul, kterému dominoval rockovější zvuk s bicími a baskytarou, v roce 2016 pak EP The Spoils, kde vystupuje do popředí především syntezátor ve spojení s vokálem, kytarou a dechy (Petra Vrby).

Nejnovější deska Lycanthropic Sounds (2019) pak dokonává odklon od kytar a kromě vokálu stojí instrumentálně zejména na pianu a syntezátorech. Přes všechny proměny ovšem Rouilleux zůstává především překvapivě dokonale skrytým projektem na tuzemské scéně, i když představuje nebývale originální a silné propojení atmosféry autentického zpěvu, dynamicky oscilující drone music a nekonvenčního písničkářství.

https://music.rouilleux.net/


Michael Nechvátal též M-N a nejnověji Kult Masek, je člen krautových Raw Deal úzce propojených s labelem Stoned To Death. Ve své sólové tvorbě proto nezapře hudební postupy a zvukový vliv německé experimentální scény 70. let, i když v aktuálním projektu Kult Masek syrový motorický rytmus vyměnil za ambientní syntezátorové plochy stimulující lidskou imaginaci. Poslední nahrávky se však vrací z pomyslného ataku zvukového vesmíru zpět na Zemi, snad do nitra pralesů a k vzdáleným hypnotickým ozvěnám tribálních rytmů šamanským rituálů indiánských kmenů, ať už těch reálných či fiktivních.

https://kultmasek.bandcamp.com/album/201...

Kompletní info na http://www.menumusic.cz
Hradec Králové

Klub čp.4, Velké nám. 145

120 minut

100,-

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme