Projektu 45´25´ - Sametová revoluce

Zdroj: Muzeum východních Čech

Výstavu Sametová revoluce připravili členové Studentského historického klubu Univerzity Hradec Králové. Je další částí Projektu 45´25´, 1969–1989 u vás…, v němž studenti reflektují události, jejichž výročí si v letošním roce připomínáme – úmrtí Jana Palacha a události roku 1989. 

První část projektu je věnována událostem let 1968-1969 a úmrtí Jana Palacha. Studenti v jeho rámci také vytvořili filmový sestřih pražských a královéhradeckých dokumentů nazvaný Léta 1968 a 1969 v barvách i šedi.

Druhá část výstavy Sametová revoluce připomíná roky 1989-1990. V obou je kladen důraz na to, aby reflektovaly nejen dění v Praze samotné, ale také v Hradci Králové a na jeho vysokých školách. Projekt oslovil nejen studenty v Hradci Králové, ale do jeho druhé části se zapojily i studentské historické kluby na vysokých školách v Banské Bystrici, Brně, Olomouci, Opavě, Pardubicích, Praze a Ústí nad Labem. Při přípravě výstavy a doprovodného audiovizuálního programu využili autoři mimo jiné také bohatý dokumentační materiál sbírkového fondu Muzea východních Čech v Hradci Králové.
 
Hradec Králové

Muzeum východních Čech

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme