Projekce pro děti | Projekce v Prostor PRO o.s.

Merlijn se už školy nebojí (15 min.)

Téměř šest tisíc dětí se v Nizozemsku ze zdravotních důvodů neúčastní běžné školní docházky. V případě jedenáctiletého Merlijna za to může autismus, vrozená porucha, kvůli níž se například v místnosti plné dětí nedokáže soustředit a správně komunikovat. Merlijn je přitom bystrý a inteligentní chlapec. Ze svého handicapu si dnes už naštěstí nic nedělá a velmi si váží přátelství s kamarádem Leonem, který ho jako jeden z mála bere takového, jaký je. Za podpory rodičů se učí doma a pokouší se do výuky zapojit pomocí projektu, který ho přes webovou kameru propojí s ostatními spolužáky.


Nora zpívá pro Sýrii (18 min.)

Kvůli neustále probíhající válce v Sýrii je ohroženo už několik milionů dětí. Jednou z nich je i desetiletá Nora, která společně s rodiči a sourozenci musela narychlo opustit svůj domov. Nyní žije v provizorním obydlí v uprchlickém táboře v sousedním Jordánsku. Když vzpomíná na události, při nichž v sutinách vybombardovaného domu zahynula její kočka, má v očích slzy. Přesto si v sobě zachovává optimismus a hledí do budoucnosti s nadějí, že si jednou ve svobodné Sýrii založí uměleckou školu. Kromě malování a vyšívání se aktivně věnuje hudbě a společně se svými kamarády a spolužáky doufá v brzký návrat do své milované vlasti.


Giovanni - první klučičí akvabela ( 17 min.)

Desetiletý Giovanni má neobvyklý sen. Chce být prvním chlapcem, který se zúčastní mistrovství v synchronizovaném plavání. Při pohledu na bezchybné výkony zkušených akvabel je mu ale jasné, že bez tvrdého tréninku se jim nemá šanci vyrovnat. Do závěrečné zkoušky mu zbývají jen čtyři týdny, a tak trénuje v každé volné chvíli. I když se mu spolužáci posmívají, že jde o výhradně holčičí sport, ani na chvilku neuvažuje, že by se svého snu vzdal. Velkou oporu pro něj představuje jeho nejlepší kamarádka Kim, která na rozdíl od spolužáků věří, že to Giovanni dokáže.

Hradec Králové

Prostor PRO o.s. | Promítání bude probíhat v NZDM Klídek

30 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme