Prohlídky Hradce Králové s architektem Gočárem


V Hradci Králové pořádáme komentované prohlídky města s průvodcem v kostýmu věhlasného architekta Gočára. Užijte si spojení divadelní hravosti a neformálního vzdělávání. Zakupte si vstupenku na vybranou část programu, nebo si rovnou pořiďte zvýhodněný lístek na celodenní prohlídku

Tématem prohlídky v sobotu 19. srpna jsou „VILY A VYHLÍDKY“. Budete mít příležitost prohlédnout si skvostné hradecké vily v orlické zátoce. A když se poštěstí, třeba nás pozvou dál. Také budete město obdivovat z ptačí perspektivy. Vyšplháte totiž na Bílou věž, na střechu Galerie moderního umění, a dokonce nás pustí i na střechu Gymnázia J. K. Tyla. 
~~~ 
V 10:00 se potkáme u Bílé věže, kde začíná dopolední část prohlídky „HISTORICKÝ HRADEC“. Vyslechnete si profesorovu hodinovou „PŘEDNÁŠKU NA BÍLÉ VĚŽI“, ve které si poslechnete o vzniku a vývoji Hradce Králové. Dozvíte se, jak bylo královské věnné město přebudováno na barokní vojenskou pevnost. Poté prozkoumáte kapli sv. Klimenta, gotickou katedrálu sv. Ducha i barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie. Nahlédnete do secesního paláce, ve kterém sídlí Galerie moderního umění. Profesor Gočár vás zavede do starobylých sklepů, na místo bývalého hradu i do kobek odsouzenců v někdejší městské šatlavě.  
Ve 13:00 se zastavíme na lehký oběd. 

Ve 14:00 pokračujeme od Klicperova divadla odpolední částí prohlídky „SALÓN REPUBLIKY“. Profesor Gočár vás vtáhne do fascinujícího příběhu o tom, jak se pevnost Hradec Králové během pouhých 30 let proměnila v moderní evropské město. Čeká vás přehlídka architektonických skvostů nejlepších stavitelů 20. století. Navštívíte Kotěrovo Muzeum východních Čech, které je zapsanou národní památkou. Projdete pěší zónou na Masarykovo náměstí s kulisami rondokubistických fasád. Na Ulrichově náměstí uvidíte hradecké mrakodrapy. Také potkáte Sbor kněze Ambrože, který připomíná zaoceánský parník. Na Tylově nábřeží nahlédnete do budovy Gymnázia J. K. Tyla, které má tvar otevřené knihy ????. 

Prohlídka končí v 18:00. Poté je možné s profesorem Gočárem pokračovat za ochutnávkou místního piva. 

~~~ 
PO ZAKOUPENÍ VSTUPENKY VOLEJTE PRŮVODCI PRO DALŠÍ INFORMACE NA ČÍSLO 777 637 888

Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Lidem s omezenou hybností a rodičům s kočárky účast nedoporučujeme. Součástí jsou přestávky na osvěžení. V ceně jsou zahrnuty veškeré vstupy. Změna programu vyhrazena. 

Hradec Králové

Místo: sraz u Bílé věže

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme