Páteční podvečerní program

· hvězdná obloha, virtuální vesmír a celooblohová filmová projekce Musica: Proč je vesmír nádherný? · digitální planetárium · 90 minut · pořad vhodný pro dospělé a mládež od staršího školního věku

V digitálním planetáriu se nejprve podíváme na aktuální noční oblohu bez světelného znečištění. Následně podnikneme virtuální cestu do vesmíru. V poslední části programu zhlédneme celooblohovou filmovou projekci Musica: Proč je vesmír nádherný?

Zvuky lesa, květina, západ slunce, všechny krásné objekty pohybující se rozsáhlou paletou hvězd a galaxií, které se tyčí nad nimi… proč je to tolik inspirující? Tato jednoduchá otázka nabízí provokativní a vjemově bohatou výpravu za poznáním kosmu v podobě starověkého pojmu Musica – principu jednoty vesmíru, vědy a umění. A také představy hudby sfér, poprvé vyslovené filozofem Pythagorem. Myšlenky a vědomosti tohoto učence stály na pozadí mnoha pilířů moderní vědy. Film Musica: Proč je vesmír nádherný? přináší myšlenku, že umění, hudba, fyzika i matematika jsou navzájem propojeny jako součást velkolepé krásy vesmíru.

Hradec Králové

Hvězdárna a planetárium Hradec Králové

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme