Opevněná krajina: Lidé ve východních Krkonoších 1938


Studijní a vědecká knihovna ve spolupráci s Historickým ústavem Akademie věd ČR Vás srdečně zve do galerie Dokola (4. NP) na výstavu "Opevněná krajina: Lidé ve východních Krkonoších 1938".
 
 
Příběhem opevněné krajiny se prolínají tři tematické linky – příběhová, pramenná a prezentační. První je příběhem historičky, archeoložky a etnologa. Každý dle metod své profese rámuje příběh procesem historického bádání. Ten je zavede do terénu, paměťových institucí všeho druhu, na kávu k pamětníkům, soukromým sběratelům či odborníkům i do virtuálního světa internetových databází.
Druhá linka ukazuje nejrůznější typy historických pramenů – od písemných primárních a sekundárních (uložených v Čechách i Německu, v obou jazycích jižní strany hor – v českém i německém jazyce, latince i německém písmu), přes hmotné (nacházející se v terénu) až po ego dokumenty (různými způsoby zachycené vzpomínky dobových aktérů).
Třetí linka je demonstrována prostřednictvím moderní grafické prezentace, která propojuje obě předchozí linky. Exponáty – prameny sdělují svá poselství v  digitalizované podobě a jsou organicky propojeny s procesem jejich badatelské interpretace.
 
Výstava trvá do 10. 3.. 2022.

https://svkhk.cz/Akce/Vystavy/Clanky/1-2-10-3-Opevnena-krajina-Lide-ve-vychodnich.aspx

Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna, Galerie Dokola

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme