Mongolsko – země širých plání, pouště a hor


Ludmila Žlábková

Tři týdny v Mongolsku: kamenitá poušť Gobi, údolí Orkhon, zničené buddhistické kláštery, sopka Chorgo a jezero Terkhiin Tsagaan Nuur, Ulánbátar a Čingischánovo Karakorum.

Putování pouští Gobi a hornatým středním Mongolskem ve stopách kočovných Mongolů, během kterého ochutnáme kumys, prožijeme svátek Nádam, pohlédneme zblízka do očí majestátních jaků, vysoko na obloze nás budou strážit orlosupi a přijmeme pozvání do jurty kočujících pastevců.

Mongolsko je zemí, o níž mnoho nevíme. Uprostřed zalidněné Evropy si málokdo umí představit, jak skutečně rozlehlá je mongolská krajina. A jak je bohatá. Na přírodní krásy i vstřícnost místních lidí. Ve dvanáctém století se tu narodil Čingischán, jeden z největších světových dobyvatelů a vojevůdců. Ve dvacátém století se Mongolsko stalo druhou komunistickou zemí na světě, což přineslo chudobu, potlačování duchovna i ničení památek minulosti. Ale svobodná duše potomků Čingischána a krev nomádů zde žije dál.

Vstupné 80/50 Kč
Přednáška proběhne v 18.00 hodin v konferenčním sále v 5. NP. Vstupenky lze zakoupit v 1. NP knihovny u pultu nebo online na HKpoint.cz.
 

Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna

Termíny

15.5.2024

18:00
Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Nahlásit špatný termín »

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme