MENU: Slowmotiondancer, Eva01

Slowmotiondancer (CZ)

Pod hlavičkou projektu Slowmotiondancer tvoří pražský umělec a producent Dominik Gajarský. Jeho alternativní r'n'b produkce vyniká unikátním zvukem – který snad lze těžko popsat. Žánrově nesnadno zařaditelný mix nabízející melancholické synthpopové melodie, osciluje mezi electrem, r'n'b a soulem. Vokály evokující vzpomínky, hudební podkresy a decentně cynický a přesto emocionální zpěv odkazuje k možné inspiraci například Xiu Xiu či Daughna Gibsona. Kromě svého sólového projektu dříve tvořil Gajarský, polovinu dua Palermo (dříve Table), obratně křížícího soul se synthpopem. Dominik se současně věnuje i výtvarnému umění (AVU, UMPRUM) o čem svědčí i jeho nominace na Cenu Jindřicha Chalupeckého.

Album Life is Fine (2017) , jenž vydal vlastním nákladem je podivihodným mixtapem křížící jeho skladby s fieldrecordings a mluveným slovem. Jednotlivé písně představují fragmenty skic a mikro příběhů, které však ve výsledku tvoří souvislý a koherentní celek – jakousi svůdnou zkratku k podzimní melancholii. Jeho živá vystoupení, se kterými opravdu šetří, jsou zpravidla obohacena o zajímavé hosty a hudebně proměnná. Co si Dominik nachystal pro svůj set v kapli bývalého kláštera uslyšíte brzy.

EVA01 (CZ)

Hudební vizionář a věrozvěst nejnovějších trendů digitálního věku David Střeleček aka eva01 je člen kolektivu Blazing Bullets, multimediální platformy Reaper Death Seal Corporation či streamovacího projektu BCAA, který se věnuje nejen hudbě, ale také tvorbě vizuálního umění či podcastů. Svým jménem odkazuje na kultovní japonské anime (Neon Genesis Evangelion), přičemž celá zvuková forma i způsob prezentace je postaven na konceptu jednoty hudebního i vizuálního obsahu. Hudebně se prezentuje dekonstruovaným trapem s grimem, který přechází až do temného noisu, jukeu a post-klubové melancholie – zkrátka současný undergroundový sound. David je také členem AV projektu McLaren Surface a výčet jeho aktivit tím zdaleka nekončí.

Pod názvem Dirt That Remains představí svůj speciální set, založený na mixu svých skladeb, ve kterém dá vyniknout nejen své hudební produkci, ale současně i djským dovednostem. Těšte se tak na cinematické zvukové krajiny, hi-tech konspirace či eco-grime.

Kompletní info na webu akce http://www.menumusic.cz


Hradec Králové

Kostel sv. Jana Nepomuckého (Městská hudební síň), Zieglerova 91

120 minut

120,-

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme