MENU sampler 4 release party /w Space Love, DID I DED

V pátek 5. června proběhne v unikátních industriálních prostorech Pilnáčkovy továrny v Hradci Králové křest již čtvrté časosběrné kompilace mapující hudební cesty královehradecké experimentální klubovky MENU s logicky příznačným názvem MENU sampler 4. Obsahovat bude zajímavá hudební jména jak ze zahraniční tak i z domácí hudební scény. Zastoupeni budou umělci z několika evropských zemí - Francie, Belgie, Norska, Německa, Chorvatska, USA i hudebníci tuzemští v podobě interpretů Alahuta, Jessica93, Liquidrome, Sickerman, TG Gondard, Germinal, Mett, Popsimonova, Klaus Legal, Lo/ve a At bona fide.

Hosty tohoto večera budou audiovizuálně-elektroničtí Space Love společně s shoegazeovými DIV I DED. Právě kontrast obou hudebních hostů večera nejlépe ilustruje hudební rozmanitost křtěné nahrávky a současně aktuální podobu nezávislé umělecké scény, která se v cyklech navrací k hudebním žánrům i zvuku dekád minulých.


Space Love tvoří Andrea Pekárková alias VJ Aka 47 a hudební producent, který si říká Voodoo. Společně žíjí a tvoří v Londýně a jejich tvorba by se dala charakterizovat jako experimentální taneční hudba symbióze s live vjingem. Z jejich diskografie naprosto zásadním způsobem vyčnívá poslední počin s názvem Alien Tears, který vydal v lednu tohoto roku progresivní label Bűkko Tapes.
DIV I DED se nepyšní jen nominací na cenu Vinyla v kategorii Objev roku za svůj loňský debutu Born To Sleep. Kapela hudebních světoběžníků spojuje melancholický pop s kytarovým noisem, typickým pro uskupení shoegazingové exploze pozdních osmdesátých let. Multiinstrumentalista Filip Helštýn a zpěvačka Viktorka Marksová (ex Bit band, aj), které naživo doprovází na basu Ondřej Mikulka (známý též jako Aid Kid) a bicí Jakub Zháňal, možná překvapí svými kořeny ve Frýdku-Místku, v němž hudební scéna prakticky neexistuje. Svou hráčskou vyzrálostí však vysílají do světa jasný vzkaz: s frýdecko-místeckým shoegazem je třeba počítat!
Hradec Králové

Pilnáčkova továrna, Pospíšilova 281

127 minut

50

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme