MENU & MENU gallery: Così e Così (CA) & Measuring Earth project

Unikátní večer propojující dva prostory Pilnáčkovy továrny a současné vizuální umění a hudbu, nabídne koncert Così e Così a audiovizuální instalaci Measuring Earth.

Così e Così je konceptuální a multižánrový umělecký projekt montrealského hudebníka, básníka a performera Vincenta Ferrariho. Své improvizované zvukové experimenty přetváří ve skladby s hypnotickými a pravidelně vrstvenými rytmy, jenž tvoří rozmanité kompozice se strukturou popových písní i ambientních dronových ploch soustředěných okolo jeho sugestivních osobních zpovědí. Živý performativní charakter jeho vystoupení představuje hyper-emotivní a fyzicky náročný zážitek jak pro publikum, tak pro něj samotného.

S určitou mírou nadsázky lze konstatovat, že jeho koncertní vystoupení nesou esenci Genesis P-Orridge, Iana Curtise, Suicide, Yves Tumor či Mykki Blanco.
https://cosiecosi.bandcamp.com/

Measuring Earth

"Představa budoucí apokalypsy je dobře známá každému z nás. Nedůvěra vůči pokroku, nostalgie po starých dobrých časech, etická a náboženská pravidla.

Ponurá nálada a dystopická atmosféra do určité míry rezonuje s obrazem kolonizace vesmíru, jak jej předkládá populární kultura. Technologie a lidé, organické i neorganické na sebe reagují a fungují v určité dočasné symbióze."

Instalace Measuring Earth autorů Ondřej Doskočil, Alexandr Martsynyuk, Phipipp Kolychev (AVU) však prozkoumává alternativní scénář k expanzi do vesmíru: budoucnost, ve které planetu Zemi nikoliv opustíme, ale schováme se hlouběji do jejího nitra kvůli devastaci povrchu a hledání podzemní vody.

Více informací na www.menumusic.cz
Hradec Králové

Pilnáčkova továrna, Pospíšilova 281

127 minut

100 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme