MENU LABoratory

Třetí ročník interaktivní přehlídky audiovizuálního umění pod názvem menu laboratory nabídne v areálu královehradecké pilnáčkovy továrny třídenní program zahrnující volně přístupné workshopy, výstavy, zvukové a obrazové instalace, koncerty, performance, přednášky, filmové projekce, praktické showcase či diskuze nad aktuálními podobami vizuální kultury.
industriální areál se promění ve specifický kulturní prostor, který mohou návštěvníci postupně objevovat při rozvíjení svých zájmů, uměleckém experimentování či setkávání s předními českými i zahraničními umělci a jejich tvorbou. pod vedením zkušených lektorů získají příležitost ponořit se do prozkoumávání audiovizuální tvorby či se seznámit se současnými trendy vývoje kultury, umění nebo občanského a uměleckého využití brownfields. široce pojatý program zahrnuje celou řadu položek, ze kterých není snadné vybrat jen pár reprezentativních položek.
ve čtvrtek v 18 hodin jej pomyslně odstartuje vernisáž výtvarného programu, kterému bude dominovat hned několik obrazových a zvukových instalací rozprostřených do celého areálu. chodby, dílny, ale i volná prostranství se tak promění v galerii, která nabídne tvorbu současných autorů. představí se mj. rakouští faxen collective, eva jaroňová, oskar helcl, jonaš verešpej, iryna zakharova, petr pustina, šimon levitner, judita levitnerová, pavlína jindrová, jan kašpar, tomáš hrůza či ve své samostatné prezentaci pedagog famu antonín jirát.
nedílnou součástí jsou i workshopy a interaktivní programy. fotografický program si tradičně vezmou na starosti odborníci z firmy fomei, a.s. novinku bude letos půldenní program zaměřený na field recording pod vedením járy tarnovského a šárky zahálkové. publicista a radiokutil jan sůsa pak ukáže cestu jak využít radiových přijímačů v hudební produkci. praktickou showcase na téma vjing a vj software obstará andrea pekárková /alias aka 47/, prezentovat se bude i významné české vizuální studio lunchmeat, v samostatné diskuzi se jakub ďuráško (stoned to death), david rambousek (ressonus records) a ondřej lasák (genot centre) zaměří na současný stav hudebního vydavatelství a promotérských aktivit. součástí programu bude i tradiční možnost vyzkoušet si unikátní sestavu elektronických hudebních nástrojů, syntezátorů či samplerů, shlédnout vybraný filmový snímek s odborným komentářem nebo si vybrat z pestré nabídky publikací, knih, zinů či komixů v improvizovaném knihkupectví artmap.
samostatnou kapitolou je pak skutečně nabitý hudební program, který bude zahrnovat celou řadu zajímavých položek. mezi ně bude patřit vystoupení čerstvého držitele hudební ceny vinyla ondřeje bělíčka alias dizzcocka společně s vizuálním doprovodem jana šrámka (vj kolouch). hradeckou premiéru si odbude ostřílený slovenský elektronický producent dead janitor, aktuální příslib české scény lišaj, brněnské weird-popové duo no fun at all in the house of dolls, jesenický hudební samorost der marebrechst nebo pražský jednočlenný projekt white wigwam.
na menu laboratory pak zazní i několik hudebních premiér. ve čtvrtek to bude křest nového alba s názvem bauhausmuzak královehradeckého producenta katsa.theo, jenž se představí společně s obrazovým doprovodem šimona levitnera. v pátek pak nový hudební projekt olbrama pavlíčka a davida střelečka názvem ((scary pool)).
atraktivní sestavu pak doplní noisová experimentální skupina pavel ondračka, hudební mystifikátoři henryk zajonc & vladislav tomaszewski, zvuková performance six bus a o pomyslné finále se postarají svým djsetem jan bárta a jakub němeček alias gsmknstwrk.
kompletní informace o programu získáte na webu www.menumusic.cz


akce se koná s podporou statutárního města hradec králové. partnery akce jsou fomei a.s., artmap, offcity z.s, kontrapunkt z.ú. mediálními partnery jsou a2, his voice, fullmoon, alterecho a muzikus.cz.

Hradec Králové

Pilnáčkova továrna, Pospíšilova 281

0

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme