MENU: Kollaps (AUS), Bang-utot (PL)

Australské industriální trio Kollaps tvoří doom/noise veterán Daman Coward mj. Heirs, High Pension (basa/perkuse/produkce), Wade Black (zpěv) a Robin W. Marsh (bicí, programming). Pro charakteristické syrové tóny a zvuky industriálu využívají Kollaps při živých vystoupeních kovový šrot, surových plastů či ocelových trámů, což pro ně není prostým žánrovým klišé, ale způsobem jakým využít odpadu postindustriální společnosti proti ní samotné. Podkopávání konvencí a užití netradičních technických a zvukových prostředků je nedílnou součástí autenticity živých vystoupení, jenž provází pověst divokých a násilných představení.

Od svého debutové EP Heartworm (2015) tito noisaři z Melbourne vybrousili svůj znepokojivý, tvrdý post-industriální zvuk do podoby aktuálního alba Sibling Lovers (Trait rec./Silken Tofu 2017), jenž je sice svým konceptem osobní obžalobou současné defektní společnosti, ale hudebně na něm zřetelně eskaluje zvukový konflikt energie pravidelného mechanického rázu a gradovaného chaosu, jež je zjevnou dichotomií jejich tvorby. Mix této nahrávky má na svědomí Ivan Lisyak (Siberia Records) o master se pak postaral James Plotkin známý díky své spolupráci s celou řadou rozmanitých umělců mj. Sunn0))), Khanate, Paal Nilssen-Love a mnohými dalšími.

https://kollaps-noise.bandcamp.com/


Temné etnické a kmenové rytmy propojené s těžkým dubem, od kterého vane sibiřský chlad. Improvizované surrealistické zvukové koláže sestavené dadaistickým způsobem s překvapivými samply. Pomalý industriální beat na pozadí hustých trancových faktur. To všechno je pokus zvukově ztvárnit divné, často nevyjasněné fenomény lidského chování, antropology medicíny nazývané „kulturně podmíněné syndromy“, které jsou charakteristické jen a výlučně v konkrétní geografické oblasti a v dané kultuře. Tak lze nejjednodušeji charakterizovat ideje, na kterých stojí Bang-utot – nové hudební předsevzetí Rafala Jeczmyka z polské Wroclawi, známého taktéž z projektu Emma Zunz.
https://soundcloud.com/bang-utot-pl

Více informací na http://www.menumusic.cz
Hradec Králové

Pilnáčkova továrna, Pospíšilova 281

120 minut

100 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme