MENU: Jessica 93, Dorcelsius, Popsimonova

Další pokračování menu nabídne v náplavce,café & music baru, v hradci králové trojici zajímavých hudebních projektů z různých koutů evropy.
jessica 93 je francouzský hudebník, který prezentuje svoji osobitou verzi post-punku a syrového cold-wave, audiovizuální duo dorcelsius (paříž/berlín) propojuje elektronické experimenty s obrazovou složkou a večer završí chorvatská producentka a zpěvačka popsimonova spojující taneční elektropop prvky industriálu v charismatickou pódiovou show.
další informce naleznete na www.menumusic.cz nebo níže.


jessica 93 (fr)
post-punk/cold-wave

jessica 93 je jednočlený projekt, který tvoří multiinstrumentalista geoffroy laporte ze seine-saint-denis (93), východního předměstí paříže. svoji osobitou verzi hlučné new-wave či cold-wave show přímo na pódiu staví na postupném vrstvení zvuku automatických bicích, kytary, basy a zpěvu v skuečně kompaktní výsledek nahrazující celou kapelu. jeho hudba možná evokuje hudebně a melodicky již protřelé the soft moon, ale valivou silou jasně odkazujíce na klasiky shoegaze (my boody valantine, sisters of mercy).
laporteho poslední počin, album who cares (2013), se dočkal velice pozitivních pozitivních recenzí hudebního tisku pro svou žánrově pestrou produkci kombinující prvky post-punku, coldwave a shoegaze. "jessica93 from france is really one the first artists who really succeeded to give the shock rock genre a new face and a new sound." (ottablerat). strhující jsou však zejména jeho živá vystoupení, jasně oživující postpunkové dědictví.
http://jessica93.bandcamp.com/


dorcelsius (fr/d)
experimental electronic/audiovisual

projekt dorcelsius je spoluprací dvou hudebníků a vizuálních umělců (saphy vong, samuel trifot) vytvážející abstraktní elektronické sety plné sytezátorových arpeggií, acidových a experimentálních zvuků znějících možná psychedelicky, ale disponující dostatečně chytlavým tanečním rytmem, který vás vtáhne na parket. za svou poměrně krátkou existenci již toto elektronické duo stačilo vystupovat takřka po celém světě po boku rozličných hvězd (mj. cold cave) a svoji tvorbu zajímavým způsobem rovnoměrně dělí mezi množství nezávislých labelů - stellar kinematics (fr), aural sects (uk), steak au zoo (ger), neh-owh (dk) a 51 beats (ita).
www.dorcelsius.com


popsimonova (hr)
pop/electro/industrial

chorvatská producentka, skladatelka a textařka lana jastrevski je činná na hudební scéně již od roku 2006. za pozornost stojí například její předchozí (hudbou daf ovlivněné) dívčí electro duo dekolaž či mnohé spolupráce a kolaborace, například s producenty zarkoff či selecto.
jako popsimonova pokračuje se svým unikátním vokálem a nekompromisní hudební rozmanitostí od roku 2008. při svých živých vystoupeních si vystačí pouze sama se syntezátory, živým zpěvěm a podklady, které nezřídka přetaví klasický zvuk elektroindustriálu v pořádně taneční electro, které vydává na labelech jako například enfant terrible, romance moderne či gooiland elektro.
o afterparty je tak postaráno.
https://soundcloud.com/popsimonova
Hradec Králové

Náplavka café & music bar

127 minut

100

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme