Leoš Šimánek | diashow Aljaška - Pobřeží Pacifiku

Foto: Leoš Šimánek

Program akce | Leoš Šimánek - diashow Aljaška - Pobřeží Pacifiku

sobota 30.11. 2013 - představení od 15,00 hod. a od 19,00 hod.

neděle 1.12. 2013 - představení od 16,00 hod.

Leoš Šimánek uvede v Hradci Králové velkolepou panoramatickou live-diashow se sedmi projektory, na níž představí svou cestu po Aljašce s podtitulem Pobřeží Pacifiku aneb Na lunech panenskou přírodou Severní Ameriky.

Vstupenky na akci

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v Infocentru na Gočárově třídě anebo hodinu před live-diashow přímo v Aldisu. 

Kdo je Leoš Šimánek

Leoš Šimánek je známý tím, že společně s celou rodinou – manželkou, synem a dcerou – podniká náročné expedice a cesty do těch nejzazších koutů naší planety. Nejzajímavější ze všech byla bez pochyby plavba na nafukovacích člunech podél pobřeží Aljašky v severním Pacifiku. Celé krátké severské léto mohli Šimánkovi obdivovat zcela jedinečnou panenskou přírodu. Byli nadšeni krásou ledovcových velehor, množstvím divokých zvířat a pohostinností místních obyvatel.

V šesti, doprovázeni dvěma přáteli, vypluli z přístavního městečka Haines, které leží na březích fjordu Lynn Canal. V národním parku Glacier Bay, největší ledovcové zátoce Aljašky, se setkali se stádem velryb – keporkaků a pozorovali je při naprosto specifickém způsobu lovu ryb. Proplouvali kolem kolonie lvounů a viděli četné medvědy baribaly i grizzly. Na koncích fjordů se jim naskytla úžasná podívaná na lámající se ledovce.

Z Glacier Bay pokračovali členové expedice v plavbě kolem pacifického pobřeží dál do světoznámého zálivu Prince William Sound. Dominantnost tamních hor, mohutnost ledovcových splazů a nedotčená příroda konkurovala všemu předešlému.

Nechyběly i dramatické momenty. U jednoho z ledovců uvěznily expedici kry, kde k rozdrcení člunů scházelo velmi málo. Jinde jen o vlásek unikli napadení rozzuřeného grizzlyho. Tyto zcela nepředvídatelné situace však neznamenají, že by Šimánek riskoval. Plně si uvědomoval přítomnost ostatních a hlavně nejmladšího člena expedice – šestileté dcery.

Zážitky z této plavby nyní prezentuje Leoš Šimánek ve své nově sestavené panoramatické live-diashow ALJAŠKA – Pobřeží Pacifiku: Na člunech panenskou přírodou Severní Ameriky. Diashow doplňuje vydání fotografické knihy POBŘEŽÍ PACIFIKU, kterou vydal v nakladatelství Action-Press.

Hradec Králové

Kongresové centrum Aldis

200 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

obrazek Foto: Leoš Šimánek
obrazek Foto: Leoš Šimánek
obrazek Foto: Leoš Šimánek
obrazek Foto: Leoš Šimánek
obrazek Foto: Leoš Šimánek
obrazek Foto: Leoš Šimánek

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme