Legiovlak


Legiovlak bude v železniční stanici Hradec Králové přítomen v termínu 31. května – 5. června 2022 a bude bezplatně přístupný všem zájemcům z řad široké veřejnosti. Otevírací doba muzea je ve všední dny v čase 8-18 hod., o víkendech pak od 9-19 hod. 

Pro školní či jiné větší organizované skupiny je pak doporučena registrace termínu komentované prohlídky s průvodcem v dobové uniformě přes náš rezervační systém, který naleznete zde: www.legie100.com/legiovlak (kolonka „Rezervace prohlídky pro školy“).

---
Legiovlak je ambiciózní projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií. Vlak křižuje od května 2015 celou Českou republiku.

Legiovlak pomáhá veřejnosti a především mládeži obnovovat povědomí o čs. legiích a jejich zásluhách na vzniku samostatného československého státu. Vstup do expozice Legiovlaku je zdarma a to i díky podpoře Ministerstva obrany ČR, Ministerstva dopravy ČR, Českých drah a. s., SŽ, pojišťovně Generali a dalších partnerů.

https://www.csol.cz/legiovlak


Hradec Králové

Hlavní nádraží

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme