LEGGIERO QUARTET


Leggiero Quartet ve složení Anna Stránská, Marie Bařinová (housle), Ondřej Metelka (viola) a Anna Marie Kadečková (violoncello) je smyčcové kvarteto z Hradce Králové. Členové tohoto tělesa spolu hrají již od studií na ZUŠ Střezina a mají za sebou úspěchy na mnoha soutěžích komorní hry. Získali titul laureáta Dittersovy souteže, zlaté pásmo na soutěži Svitavské komoření, stali se laureáty soutěže Svátky jara nebo se účastnili soutěže Concertino Praga. V roce 2017 bylo kvarteto oceněno titulem Talent Královéhradeckého kraje, díky kterému měli hráči možnost spolupracovat s houslistou Pavlem Šporclem.
Nyní členové souboru studují na konzervatořích v Praze a Pardubicích a společně se věnují především koncertní činnosti. Každoročně hrají na festivalu Škroupovy Osice Škroupovi nebo jsou pravidelnými hosty hraběte Kinského na zámku v Kostelci nad Orlicí. Jejich hudba zazněla i za hranicemi Čech, například v Německu, Itálii nebo USA.
Kvarteto nejčastěji organizuje koncerty po menších městech, kde se mu daří díky svému energickému hudebnímu projevu posluchače nadchnout a strhnout krásou klasické hudby.

Hradec Králové

Filharmonie Hradec Králové

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme