Kurt Gebauer a Diana Winklerová - Dianokurty


Přijede Kurt a vystaví v Galerie Škroupovka spolu s Dianou Winklerovou! Výstavu pojmenovali "Dianokurty" a začne v úterý 25. června v 17:30 hodin. Doprovodný program bude VELMI bohatý!

Diana Winklerová je sochařka pracující citlivě s vůkolní hmotou. Absolventka Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, studovala v ateliéru sochařství pod vedením prof. Kurta Gebauera. Aktivně se podílí na kulturním dění v oblasti vizuálního umění
a hudby, vyučuje modelování na VŠUP v Praze. Ve své volné tvorbě zachází se širokou škálou médií, realizace mají nejčastěji formu soch, objektů, digitálních fotografií nebo počítačových manipulací či videa.
 
Kurt Gebauer se narodil v roce 1941 v Hradci nad Moravicí. O výtvarnou tvorbu se zajímal od dětství, studovat začal na střední škole uměleckých řemesel v Brně a po prvním ročníku přestoupil na Sochařsko-kamenickou školu v Hořicích. Ve studiích pokračoval u profesorů Makovského a Lidického na pražské Akademii výtvarných umění. Jako sochař ve svobodném povolání pracuje od roku 1969. V roce 1990 byl jmenován docentem na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v roce 1992 pak profesorem Ateliéru veškerého sochařství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

Junior cup - den otevřených dveří pro všechny cyklonadšence

více 8.9.2024 :  ghost park, Hradec Králové (Pro děti,Sport)

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 19.10.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme