Krvavá svatba


Raději být mrtvý bez krve než zůstat naživu bez srdce. Jedna z nejslavnějších her „básníka temné smrti“, strhující drama o lásce a vášni až za hrob. Od vzniku tohoto ikonického textu uplynulo 90 let, stále má ale kouzlo i moc promlouvat k srdci diváka. Radikální výklad i úprava Lorcova textu pracuje se třemi podobami či životními stádii ženy. Současný svět poznamenaný válkou nás vyprovokoval k zamyšlení, jak by vypadalo lidské společenství bez mužů a jak by v takovém uspořádání fungovaly ženy.
Více informací

It’s better to be dead without blood than to remain alive without a heart. One of the most famous plays of the ""the poet of the dark death"", a gripping drama about love and passion beyond the grave. Ninety years have passed since the creation of this iconic text, but it still has the charm and power to speak to the hearts of the audience. The radical interpretation and adaptation of Lorca’s text works with three forms or life stages of a woman. The current world, marked by war, has provoked us to think about what human society would look like without men and how women would function in such an arrangement.
More information

Hradec Králové

Místo: Divadelní šapitó

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme