Konektiv on tour

Experimentální koncertní večer Konektiv Night při svém pátém ročníku zavítá i do Hradce Králové. Na studiové scéně Divadla Drak představí tři nová hudební uskupení, která oslavují hudební rozmanitost a spolupráci umělců rozličných kultur. Operní zpěv podpořený dronemetalovou kytarou nebo harfa v hávu modulovaných zvukových smyček. Konektiv je večer nečekaných hudebních spojení.

Na letošním ročníku společně poprvé vystoupí oceňovaná harfistka Mariana Jouzová, spolupracovnice řady předních českých symfonických orchestrů, v tandemu s audiovizuálním umělcem a experimentálním hudebníkem Omarem El Sadekem aka QOW, jehož poslední album Dawafer vyšlo na renomovaném labelu Genot Centre. Hlas operní pěvkyně Aleny Boada Rodriguez se bude proplétat vrstvami hutných ploch tvořených droneovým kytaristou Sweepsem 04, který nedávno vystoupil jako lokální předskokan legendárního zvukového maximalisty Bena Frosta. Propojení svých osobitých přístupů k obrazotvorné hudbě přinese vystoupení éterický vokalistky a flétnistky Koruth spolu s elektroakustickým hudebníkem, skladatelem a zvukovým umělcem Barrym Wannem.

„Projekt Konektiv Nights vznikl jako reakce na rostoucí xenofobní a antiimigrantské tendence v české společnosti. Vytvářením prostoru pro vznik nových hudebních spoluprací, ve kterých se poprvé setkají čeští hudebníci s hudebníky z řad přistěhovalců a národnostních menšin s důrazem na žánrovou různorodost a prolínání tradičních a inovativních tvůrčích přístupů, chceme ukázat pozitivní přínosy mezikulturní spolupráce v českém prostoru“, říká pořadatelé.

Kompletní informace http://www.menumusic.cz

Předprodej http://www.goforboom.com/events/konektiv-on-tour/order




Hradec Kralove

Studio Divadla Drak, Hradební 632, Hradec Králové

120 minut

200,- předprodej / 250,-

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme