Koncert k 30. výročí Prvního soukromého jazykového gymnázia


Oslavy 30. výročí existence královéhradeckého 1. soukromého jazykového gymnázia zahájí v pátek 30. září 2022 koncert v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Od 19.30 hodin na něm vystoupí komorní soubor Praga Camerata. Vstup volný.
 
„Tímto koncertem navazujeme na rok 1992, kdy u příležitosti založení školy vystoupilo v hradecké katedrále vystoupilo Kocianovo kvarteto v čele s Josefem Sukem. Koncert tenkrát uvedl a gymnáziu požehnal arcibiskup Karel Otčenášek,“ připomenul ředitel školy Ladislav Bartůška s tím, že soubor Praga Camerata je pokračovatelem věhlasné tradice českých komorních souborů. Založil jej v roce 2001 houslista Pavel Hůla s vizí zúročit své bohaté zkušenosti primária Kocianova kvarteta. Pod Hůlovým vedením se uskutečnil i koncert k 25. výročí založení školy. Dnes Pragu Cameratu vede jeho dcera, houslistka Lucie Sedláková Hůlová.
 
„Po tomto úvodním slavnostním zahájení letošních oslav se uskuteční 9. listopadu ještě jeden koncert. Konat se bude v sále Petrof Gallery a účinkovat budou žáci naší školy. Zejména členové Hudebního klubu, kteří pravidelně přivážejí ceny z pěveckých soutěží, a našeho Dramatického klubu, mimo jiné držitelé titulu Talent roku za muzikál Bídníci,“ dodal ředitel Bartůška.
 


Hradec Králové

Katedrála sv. Ducha

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme