Koncert Jany Kirschner a band + vocal´s Skety /SK,CZ/

Je nám ctí přivítat v Hradci vícenásobnou slovenskou zpěvačku roku Janu Kirschner s kapelou a s mužskou částí vokální skupiny Skety. Její nejnovější album Moruša: Biela je považováno za jednu z nejlepších nahrávek minulého roku. Jana Kirschner, která vstoupila na alternativní scénu s grácií a zkušeností z anglických klubů a konečně i s vlastními texty, má v sobě poetiku folklóru, pouličního hraní i jazzového kabaretu. Na jednom břehu Janu doprovodí hudební těleso ve složení: Eddie Stevens - piano a hammond, Martin Novák - bicí,Tomáš Fuchs - kytara, Rastislav Uhrík - kontrabas a baskytara, Braňo Dugovič - klarinet, Jano Kružliak - housle a vokální kvartet Skety.

~Tohle hudební spojení je pro mě vzrušující~, nadšeně dodává organizátorka festivalu Martina Součková. ~Jana Kirschner ve chvíli, kdy vybočila z cesty hitpopové zpěvačky k intimně folklórní seberealizaci, propojila moji snahu přiblížit world music jako něco přirozeného a skutečného, nikoliv preparovaného a uměle udržovaného. Jana se s lehkostí prodírá k vlastním kořenům a její jemnocitná optika vyvolává blažené pocity v těle. Neříkáme tomu šamanismus, ale nemá to k němu daleko. V českém kontextu určitě.~

A-cappella ansámbl, tvořený Lukášem Prchalem, Michalem Strnadem, Štěpánem Janouškem a Petrem Wajsarem, má na kontě vystoupení v Čechách i v zahraničí a podílel se právě na vzniku Moruše. Spojení Kirschner a Sket zaručuje jedinečný zážitek v intimní atmosféře Hlavního sálu Divadla Drak. Máte už svůj lístek?
Hradec Králové

Divadlo Drak - v rámci festivalu Na jednom břehu

490 předprodej / 590 na místě - vstupenka platí též na celý festival

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme