Koncert duchovní hudby

V neděli 21. října v 15:30 se uskuteční v Hradci Králové v kostele Nanebevzetí Panny Marie koncert Romana Dostála a Slávka Klecandra - zakládajících a stálých členů skupiny Oboroh. Za 30 let jejich muzikantské spolupráce vznikla spousta písní s duchovní tématikou, včetně Klecandrem ojediněle zhudebněných starozákonních žalmů.
Oboroh je folkrocková skupina z Rychnovska, která se za zmíněných 30 let existence stala legendou. Má na svém kontě přes 30 tisíc prodaných, kritikou velmi dobře přijatých alb, přes 1000 koncertů nejen v tuzemsku, ale i na Slovensku, v Polsku, Německu, Holandsku, Francii, Švýcarsku, Irsku a několik společných vystoupení s Filharmonií Hradec Králové.
Citováno z recenzí:
Atmosféra dýchá neuvěřitelným klidem, jenž vás zasáhne, … (Dan Hájek – musicserver.cz)
Klecandrova neohraničenost je spíše uvnitř textů, které se každým poslechem proměňují a odhalují další spodní proudy.“ … (Petr Mareček - iDnes.cz)
Neúnavně invenční stálice na naší hudební scéně … (František Černý - Čechomor)
Na naší hudební scéně zcela nezaměnitelní … (Jura Pavlica - Hradišťan)
Snadno rozpoznatelný Dostálův hlas, který má v sobě vedle své charakteristické chraplavé barvy skrytou těžko popsatelnou, ale jasně přítomnou důvěryhodnost … (Milan Tesař - Rádio Proglas)
Nenechte si ujít meditativní koncert - duchovní příběh na křižovatce folku a klasiky, ve kterém zaznějí starší i novější skladby v komorní úpravě pro piano, kytaru a dva charakteristické hlasy.

Hradec Králové

Kostel Nanebevzetí Panny Marie - Velké náměstí

90 minut

100,-

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme