Koláž jako Kolář!


Kolážový workshop proběhne ve čtvrtek 30. 5. 2024 od 15.00 do 17.30. Pro účastníky workshopu bude zajištěno drobné občerstvení. Můžete se těšit na skvělou atmosféru v učebnách v 5 NP.
Cena workshopu je 100 Kč. Závazná registrace probíhá online do 29. 5. 2024.
 
Registrace bude otevřena až po skončení workshopu dne 25. 4. 2024.
 
Placení probíhá po závazné registraci v otevírací době knihovny od pondělí do soboty kartou v 1. NP u bílého dlouhého pultu nebo v hotovosti ve 4. NP. Je možné zaplatit v den workshopu, a to po předešlé domluvě s lektorkou a nejdéle 30 minut před začátkem uměleckého workshopu.
 
Výtvarný kolážový workshop pro dospělé je určen nejen pro úplné začátečníky, ale i pro ty, kteří chtějí být kreativní, chtějí tvořit a zároveň si odpočinout a poznat nové přátele.
 
Koláž (fr. collage) je umělecká výtvarná technika, která v překladu z francouzštiny znamená „lepit“. Koláž vzniká skládáním a lepením různých výstřižků textu, fotek, obrázku a písma na plochu obrazu a následným vytvořením umělecké kompozice. Pro zajímavost, koláže vytvářeli v Japonsku až od 10. století, ale až kubističtí umělci proslavili tuto skvělou výtvarnou techniku na začátku 20. století.
 
Studijní a vědecká knihovna Vám nabídne veškeré výtvarné materiály ke kreativnímu tvoření, ale pokud byste si chtěli donést vlastní materiály, tak neváhejte! Během workshopu budeme vystřihovat, lepit, trhat, spojovat, vybarvovat a výsledkem bude Vaše jedinečné mistrovské dílo.
 
Také budou připraveny ukázky prací a knihy významných českých umělců, jako je Jiří Kolář, Toyen, Jindřich Štýrský, Jaroslav Vozniak, Ivan Komárek, Antonín Procházka, Dalibor Chatrný a další. Podíváme se ale i za hranice, třeba za Pablem Picassem a Georgesem Braquem.
 
Výtvarný workshop povede zkušená lektorka Výtvarné dílny pro děti v SVK HK Bc. Monika Halchynska.


Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna

Termíny

30.5.2024

15:00
Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Nahlásit špatný termín »

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme