Jazz Goes To Town 2015

Jazz goes to town

Jazz Goes to Town je prestižní hudební přehlídka, která pravidelně v 5 říjnových dnech přináší do hudebních sálů i na méně posluchačsky obvyklá místa Hradce Králové jazz ve všech jeho podobách. Na festivalu se vedle sebe představí špičkoví tuzemští a zahraniční umělci, nové jazzové projekty i začínající hudebníci. Rozmanitost jazzových stylů, umělecké fúze a doprovodný program, jsou tím, co činí podzimní hradeckou atmosféru něčím neopakovatelným a přitažlivým.

Sobota 17. října | 19  hod. |  sál Filharmonie Hradec Králové 

Exkluzivním hostem festivalu, který vystoupí premiérově i v ČR je bretaňský skladatel a klarinetista Michel Aumont, který se svým sedmičlenným Le Grand orchestre armorigènE uvede strhující Rapsodie Barbare, která je pulsujícím amalgámem jazzu, soudobé vážné hudby a folklóru. V orchestru působí mimo jiné i jeden z nejlepších světových hráčů na niněru Valentin Clastrie.
Vertigo & Dora Barová je jedna z nejoriginálnějších českých skupin, která vzešla z jazzu, ale postupem času se svými hudebními přesahy dopracovala ke zcela svébytnému zvuku. Jeho součástí je kreativita, totální improvizace, ale též sofistikované kompozice zasahující místy až do oblasti soudobé vážné hudby.
Ojedinělý avantgardní jazzový bigband Bucinatores složený z nejkreativnějších českých hudebníků mladší a střední generace pod vedením trombonisty Jana Jiruchy. Na festivalu představí zbrusu nový program ve třináctičlenné sestavě rozšířené o exkluzivního a extravagantního hosta Radomila Uhlíře na postu vokalisty.

Pátek 16. října | 20 hod. |  sál Filharmonie Hradec Králové

Clarinet Factory tvorba tohoto klarinetového kvarteta by se nejlépe dala vyjádřit jako Hudba bez hranic. Minimalismus, jazz, etno, elektronika, vážná hudba i improvizace vytváří matérii pro originální skladby kvarteta, patřícího k nemnoha českým souborům, které se dokážou pohybovat na hraně jednotlivých žánrů, aniž by ztráceli invenci a sílu autorské výpovědi.
Saxofonista Mihály Dresch, jehož jméno se stalo synonymem pro moderní maďarský jazz, fascinuje už téměř čtyři desetiletí způsobem, jakým propojuje euroamerickou jazzovou tradici s lidovou hudbou karpatského oblouku. Živá vystoupení Dresch Quartetu představují intenzivní a zcela neopakovatelný hudební zážitek. 

Čtvrtek 15. října | 18 hod. | Bio Central
 
Hudba mezinárodního tria britského hráče na dechové nástroje Mike Fletchera se vyznačuje jak náladotvornou lyrikou, tak i dobrodružným duchem improvizace. Každý jejich koncert je vytvářen spontánně, výsledný tvar skladby hudebníci spřádají jak gobelín utkaný speciálně pro tuto příležitost.
Další exkluzivní českou premiérou pak bude originální kompozice maďarského multiinstrumentalisty Bély Agostona a jeho oktetu k filmu The Lodger - jednomu z prvních děl Alfreda Hitchcocka z roku 1927, kterým na sebe tento mistr filmového thrilleru upoutal pozornost.

V programu dále vystoupí: 
Points Septet (CZ) | African Project (Senegal / CH / Izrael) | Inner Spaces (CZ/PL) | Hang Em High (PL/CH/A) | Agostones (HU) | Bergljot (NOR/CZ) | Mural (NOR/AUS) | tYhle + Emil & Jakub: PEe r r | Sato-San To (CZ) | Ridina Ahmed & Petr Tichý (CZ) a další.

Kompletní program na všechny dny a všechny scény, stejně jako další praktické informace naleznete na www.jgtt.cz.
Vstupenky na všechny koncerty je možné zakoupit online na 
www.hkpoint.cz

 

Hradec Králové

Divadlo Drak, Městská hudební síň, Studio Beseda, Filharmonie, Café Náplavka, Bio Central

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
obrazek Jazz goes to town

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme