Japonsko, jak ho neznáte (a jen tak nepoznáte)


PhDr. Pavla Štěpánová

Pojďte se vydat na netradiční putování Japonskem a objevte skrytá zákoutí míst známých i neznámých. Kam se poděl tokijský hrad, největší středověký hrad světa? Proč Lukáš Krpálek toužil vyhrát olympiádu v judu právě v Tokiu? A jak vypadá japonské dojo, místo, kde se cvičí bojová umění? Máte už velkoměsta dost? Vyrazíme do klidnějšího Kjóta a v Naře zjistíme, zda se místní jelínci opravdu umí uklánět stejně jako Japonci. Zavítáme i do nitra mlžných hor na čajové plantáže a prozkoumáme, jaké to je pěstovat a vyrábět zelený čaj. (Třeba ho i ochutnáme.) Na závěr se vydáme na pouť po tisíc let starých stezkách mezi horskými chrámy a starými božstvy a strávíme noc v buddhistickém chrámu. Co tam asi dostaneme k jídlu? A jsou mniši opravdu tak přátelští a klidní, jak se o nich říká?

Vstupné 80/50 Kč
Přednáška proběhne v 18.00 hodin v konferenčním sále v 5. NP. Vstupenky lze zakoupit v 1. NP knihovny u pultu nebo online na HKpoint.cz.

Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme