Jak se jedlo za první republiky?


Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová a autorka kuchařek a publikací o životě za první republiky Kristina Šemberová vám prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit.
 
Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl tehdy mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé tehdy spíš ančovičky nebo rajčata?
 
No to vše autorky odpoví v Kavárně Muzea východních Čech v Hradci Králové, kde bude zároveň možné ochutnat některé laskominy zhotovené podle prvorepublikových receptů.
 
Součástí besedy bude návštěva expozice Cesty města – K Salonu republiky a možnost nákupu a podpisu knih.
 
Kapacita je omezena, proto je nezbytná rezervace míst!
 
 
 
Základní vstupné 50 Kč.


Hradec Králové

Muzejní kavárna v Muzeu východních Čech

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme