Hradec Králové oslavuje Francii, 14., 15., 16. a 17. září 2015!

Francouzská aliance Pardubice ve spolupráci se Studijní a vědeckou knihovnou, Knihovnou města Hradce Králové, Informačním střediskem Europe Direct Hradec Králové a s Bio Central, pořádá Francouzské dny v Hradci Králové. Rádi byste poznali či znovu objevili Francii, její tradice a zajímavosti? Neváhejte a přijďte se zúčastnit těchto dnů!

Francouzské dny, již pevně zakotvené v hradeckém kulturním dění, se staly hravou společenskou událostí na téma Francie. Bohatý program tohoto třetího ročníku slibuje mnoho zajímavých událostí a překvapení!
Pardubická Aliance touto akcí s potěšením udržuje vytvořená silná pouta s vědeckou a s městskou hradeckou knihovnou, s Europe Direct a s Bio Central. Frankofilové i frankofonní zájemci jsou tak srdečně zváni na čtyřdenní výlet do francouzského světa!

Čeká Vás bohatý a poutavý program, který potěší malé i starší!
Gurmáni a labužníci zajisté zamíří na kulinářské dílny: budete moci připravit a následně si vychutnat pain perdu (francouzský Ztracený chléb) nebo palačinky. Nerozhodní mohou navštívit obě dílny!

Hraví lidé ocení kvízy o zámcích na Loiře nebo o francouzské gastronomii a taktéž možnost vyhrát spoustu zajímavých dárků! Před hraním a vyplňováním kvízu jsou připravené originální prezentace, realizované přímo rodilými mluvčími. Francouzština, která zazní, jistě okouzlí Vaše uši!
A nakonec, nejnadšenější a nejodvážnější z Vás se budou moci ještě více sblížit s jazykem Molièra při ukázkových kurzech. Děti, rodiče i prarodiče... zveme celou rodinu!

Dalším zpestřením bude promítání francouzského filmu (s českými titulky) a koncert skupiny Chanson Trio Coucou, který francouzskými šansony příjemně uzavře tyto Francouzské dny.

Všechny akce jsou zdarma (kromě promítání filmu) a přístupné i těm, kteří francouzsky ještě nehovoří (překlad do češtiny je vždy zajištěn).
Hradec Králové

Studijní vědecká knihovna v Hradci Králové, Knihovna města Hradce Králové, Bio Centrál

Vstup zdarma!

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme