Festival sportu při mistrovství Evropy v basketbalu žen

Festival sportu

Bezmála čtyři desítky sportovních organizací, které provozují svoji činnost na území Hradce Králové, se představí ve dnech 16. – 18. června 2017 v Jiráskových sadech na Festivalu sportu, který pro letošní rok vystřídal tradiční projekt Nábřeží sportu. Důvodem této změny je konání nejvýznamnější letošní sportovní akce v Hradci Králové - mistrovství Evropy v basketbalu žen, které se uskuteční 16. – 20. června na zimním stadionu. Pro sportuchtivé návštěvníky tak budou propojené dvě významné akce, na kterých budou moci jak sledovat mistrovská utkání ženského basketbalu na nejvyšší úrovni, tak aktivně vyzkoušet na 45 druhů sportu, které je možno v Hradci provozovat celoročně.
Vyzkoušet můžete mimo jiné střelbu na elektronické laserové střelnici, která simuluje a umožňuje nácvik střelby v různých disciplínách, squash v nafukovacím squashovém kurtu, závod v orientačním běhu, stolní tenis, pole dance, minigolf, veslování na trenažéru, pétanque, atletické disciplíny na mobilním dětském atletickém minihřišti, jízdu na kajaku či kánoi, jízdu na cyklistickém trenažéru a válci, hokejbal v mobilním hokejbalovém hřišti a další neméně zajímavé sporty a disciplíny.
Pro ty nejaktivnější účastníky je v rámci Festivalu sportu připravena hra s názvem Hradecký dvanáctiboj, ve které mohou získat při vyzkoušení minimálně 12 druhů libovolných sportů a odevzdání hrací karty ve stánku hlavního organizátora drobnou odměnu.
Tyto propojené projekty dále nabízejí možnost sledování zápasů na LED obrazovce, zahrát si basketbal 3x3 na mobilním hřišti, zhlédnout atraktivní program na hlavním pódiu, do kterého se aktivně svými ukázkami zapojí královéhradecké sportovní organizace, a to vše ve fanzóně před zimním stadionem. Zájemci mohou navštívit výstavu uměleckých instalací Akademie branding floristiky a branding designu v prostorách Střední školy vizuální tvorby, užít si noční prohlídku Bílé věže, ale také promenádní koncert v Jiráskových sadech.
Vstup na Festival sportu a do fanzóny mistrovství Evropy v basketbalu je zdarma.

více informací na www.festivalsportuhk.cz

 

Hradec Králové

Jiráskovy sady

Vstup volný

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme