Dobrotyl


Kreativní workshopy, burzu neziskovek, charitativní běh a také rozmanité aktivity pro rodiče a děti, to vše nabídnou letošní Dny dobrovolnictví od 25. do 28. dubna 2024 v Královéhradeckém kraji. V Hradci Králové je odstartuje akce DOBROTYL ve čtvrtek 25. dubna od 9:00 do 17:30 hodin na Tylově nábřeží. Již od rána ožije nábřeží burzou neziskovek, které si pro návštěvníky připravily i zábavné workshopy. Odpoledne se mohou děti i dospělí zapojit do charitativního běhu, zahrát si různé hry, odekorovat si plátěnou tašku nebo vyrobit smysluplné přání. Akci pořádá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové a Gymnázium J. K. Tyla.

„Všechny na akci srdečně zveme. Je to jedinečná příležitost seznámit se s organizacemi, které nabízí dobrovolnictví. Každý, kdo přijde, si může vyzkoušet, co práce dobrovolníka obnáší a jak je možné pomáhat. A budeme moc rádi, když se zúčastníte také charitativního běhu“, říká Bc. Veronika Stránská, koordinátorka Regionálního dobrovolnického centra v Královéhradeckém kraji při Diecézní charitě HK.

Na burze neziskovek se budou 25. dubna na Tylově nábřeží v Hradci Králové prezentovat organizace a instituce Aufori, Centrum Orion, Daneta, Diecézní charita HK, Eurocentrum HK, Gymnázium J. K. Tyla, Host, Královéhradecký kraj, Nomia, Oblastní charita HK, Regionální dobrovolnické centrum, Salinger, Senecura a Skupina Jaro.

Charitativní běh (S)TYLEM nabídne různé trasy pro malé i velké. Dopolední běh 2,5 a 5 km je vyhrazen pro školy. Odpolední běh pro širokou veřejnost startuje ve čtvrtek 25. dubna v 16:30 hod. (registrace v 15:30 hod., trasy 5 a 10 km). Záštitu nad akcí převzal poslanec PČR Mgr. Matěj Ondřej Havel, Ph.D. a programem provází Ladislav Vaško. Z výtěžku budou podpořeny dobročinné aktivity DOBROTYL při Gymnáziu J. K. Tyla a Nadační fond Sport HK Cup. V doprovodném programu jsou připraveny aktivity pro rodiče a děti, ukázky organizací a spolků zajišťujících dobrovolnictví v kraji i občerstvení. Více také na https://www.facebook.com/GJKTHK/.

Podrobný přehled všech akcí v rámci Dnů dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji je uveřejněn na webových stránkách: www.dnydobrovolnictvi.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme