Dny dobrovolnictví v Královéhradeckém kraji


Kreativní workshopy, burzu neziskovek, charitativní běh a také rozmanité aktivity pro rodiče a děti, to vše nabídnou letošní Dny dobrovolnictví od 25. do 28. dubna 2024 v Královéhradeckém kraji. V Hradci Králové je odstartuje akce DOBROTYL ve čtvrtek 25. dubna od 9:00 do 17:30 hodin na Tylově nábřeží. Již od rána ožije nábřeží burzou neziskovek, které si pro návštěvníky připravily i zábavné workshopy. Odpoledne se mohou děti i dospělí zapojit do charitativního běhu, zahrát si různé hry, odekorovat si plátěnou tašku nebo vyrobit smysluplné přání. Akci pořádá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec KrálovéGymnázium J. K. Tyla.

„Všechny na akci srdečně zveme. Je to jedinečná příležitost seznámit se s organizacemi, které nabízí dobrovolnictví. Každý, kdo přijde, si může vyzkoušet, co práce dobrovolníka obnáší a jak je možné pomáhat. A budeme moc rádi, když se zúčastníte také charitativního běhu“, říká Bc. Veronika Stránská, koordinátorka Regionálního dobrovolnického centra v Královéhradeckém krajipři Diecézní charitě HK.

Na burze neziskovekse budou 25. dubna na Tylově nábřeží v Hradci Králové prezentovat organizace a instituce Aufori, Centrum Orion, Daneta, Diecézní charita HK, Eurocentrum HK, Gymnázium J. K. Tyla, Host, Královéhradecký kraj, Nomia, Oblastní charita HK, Regionální dobrovolnické centrum, Salinger, Senecura a Skupina Jaro.

Charitativní běh (S)TYLEMnabídne různé trasy pro malé i velké. Dopolední běh 2,5 a 5 km je vyhrazen pro školy. Odpolední běh pro širokou veřejnost startuje ve čtvrtek 25. dubna v 16:30 hod. (registrace v 15:30 hod., trasy 5 a 10 km). Záštitu nad akcí převzal poslanec PČR Mgr. Matěj Ondřej Havel, Ph.D. a programem provází Ladislav Vaško. Z výtěžku budou podpořeny dobročinné aktivity DOBROTYL při Gymnáziu J. K. Tyla a Nadační fond Sport HK Cup. V doprovodném programu jsou připraveny aktivity pro rodiče a děti, ukázky organizací a spolků zajišťujících dobrovolnictví v kraji i občerstvení. Více také na https://www.facebook.com/GJKTHK/.

Podrobný přehled všech akcí v rámci Dnů dobrovolnictví v Královéhradeckém krajije uveřejněn na webových stránkách: www.dnydobrovolnictvi.cz

Hradec Králové

Regionální dobrovolnické centrum (Šafaříkova 666/9)

Termíny

25.4.2024

28.4.2024

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Nahlásit špatný termín »

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme