Den otevřených dveří Dopravního podniku města Hradec Králové

Logo DPmHK

U příležitosti 85. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové se v sobotu 5. října 2013 uskuteční Den otevřených dveří v Dopravním podniku města Hradec Králové.

Informace o přípravách najdete v článku Hradecká MHD slaví kulatiny, zve do zákulisí i na historické projížďky.

Akce se uskuteční v sobotu 5. října 2013 od 9:00 do 14:00 hodin v prostorách areálu v Pouchovské ulici 153 a Terminálu hromadné dopravy u Hlavního nádraží Českých drah. Obě místa propojí mimořádná linka, na které pojedou historická vozidla.

Vstup na akci je zdarma a bezplatně se lidé svezou i na mimořádné lince.

Mimořádná linka s historickými vozy propojí termín a sídlo DPmHK

Obě tato místa budou propojena mimořádnou linkou, na které pojedou historická vozidla označená 85 – Den otevřených dveří. Dopravu zajistí autobusová legenda autokar ŠKODA 706 RTO LUX (majitel ANVI TRADE s.r.o., Praha) nebo autobus ŠKODA 706 RTO MTZ a trolejbus Škoda 9 Tr HT28 (obě vozidla z Dopravního podniku města Pardubic a.s.) či vlastní KAROSA B 732.1654.  Doprava na této mimořádné lince je jako tradičně bezplatná, stejně tak jako samotný vstup na akci.

Program v sídle DPmHK v Pouchovské ulici 

V Pouchovské ulici 153 čeká nejen fandy veřejné dopravy prohlídka celého areálu včetně nového centrálního dispečinku, zázemí řidičů a učeben autoškoly. Představeny budou formou statické ukázky všechny typy v současnosti provozovaných vozidel MHD včetně úplné novinky - elektrobusu SOR EBN 9.5 a vozidla dílenská.

Samozřejmostí bude oblíbený průjezd autobusů MHD s návštěvníky myčkou a prohlídka dílen a dalších prostor rozsáhlého servisního a technického zázemí společnosti.

Doprovodný program Dne otevřených dveří dopravního podniku v Hradci Králové

V rámci doprovodného programu se v 11 hodin uskuteční i slavnostní křest a autogramiáda ojedinělé reprezentační publikace nazvané „Historie městské hromadné dopravy v Hradci Králové 1928 – 2013“. Zájemci si budou moci knihu přímo na místě i zakoupit za zvýhodněnou cenu a od 8. října pak bude publikace k dispozici v síti královéhradeckých knihkupectví.

Novinkou bude i moderovaná účast BESIP teamu Ministerstva dopravy ČR – nevšední prezentace problematiky bezpečnosti silničního provozu (po celou dobu akce).

Další na programu bude autogramiády fotbalistů FC Hradec Králové – od 9.30 hod do 10.30 hod a hokejistů Mountfield HK – účastníka Tipsport extraligy (den před jejich utkáním s týmem PSG Zlín) od 12.30 hod do 13.30 hod – hráči se podepíší na připravené kartičky či plakáty, dresy příznivců nebo jiné předměty.

Pro příznivce motosportu se akce prezentačně účastní se svým mladým a talentovaným jezdcem Davidem Látrem - mistr ČR z roku 2012, technikou a doprovodným vozidlem závodní motocyklový tým MOTORPOWER 81, který se v letošním roce účastní MEZ MČR a Mistrovství Alpe Adria ve třídách Superstock 600 a Supersport 600.

Zájemci se mohou po dobu celé akce setkat s autorkou knížek o tvoření s dětmi (Tvoříme s dětmi originální dárky a Výtvarné hrátky z pohádky do pohádky) a pohádkových příběhů O velrybě ze Sedlčan, Markétou Vítkovou. Její nejnovější knížka, určená pro nejmenší a začínající čtenáře, Překvapení skřítka Modrovouska a jiné pohádky z Hradce Králové skrývá 14 pohádek, jejichž děj se odehrává v Hradci Králové a jedna z nich je přímo vázána na DP.

Děti se také mohou zdarma svézt (bez JŘ) po menší okružní trase v prostorách areálu společnosti turistickým hradeckým silničním vláčkem, který jinak již čtvrtou sezonu představuje netradičním způsobem návštěvníkům města všech věkových kategorií významná místa či stavby krajského města.

Na Terminálu hromadné dopravy si bude možné prohlédnout jeho zázemí, tzn. i originální dispečerské pracoviště „koule“.

Akce se koná za každého počasí.

Hradec Králové

Terminál hromadné dopravy a sídlo DPmHK

vstupné volné

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme