Czech Nature Photo 2023


Výstava Czech Nature Photo 2023 je jedinečnou příležitostí pro milovníky přírody a fotografie, aby prozkoumali krásy přírody skrze objektiv špičkových fotografů. Tato poutavá kolekce snímků zobrazuje rozmanitost přírody po celém světě. Vernisáž se koná za podpory Královéhradeckého kraje v galerii U Přívozu 12. 6. v 17.00 hod.
 
V rámci soutěže Czech Nature Photo nejen oslavujeme krásu přírody, ale také vyzdvihujeme její důležitost a potřebu ochrany. Každá fotografie je nejen uměleckým dílem, ale i svědectvím o bohatství a zranitelnosti naší přírody.
Fotografie nás nechávají nahlédnout do okouzlujících koutů přírody, ale zároveň nás vybízejí k zamyšlení nad tím, jaké výzvy před námi stojí v oblasti ochrany přírody. Skrze tuto soutěž podporujeme osvětu a vědomí veřejnosti o důležitosti udržitelného přístupu k životnímu prostředí.
 
Věříme, že každá vybraná fotografie je nejen vizuálním zážitkem, ale také příležitostí k diskuzi o tom, jak můžeme společně přispět k ochraně naší přírody a k zachování její jedinečné krásy pro budoucí generace.
 
Mezinárodní porotu soutěže Czech Nature Photo 2023 jednoznačně oslovil snímek slovenského fotografa Miroslava Ondruše, který zachytil souboj medvědů, a získal tak pro svůj snímek titul Fotografie roku. Vítěze vybírala odborná porota s účastí španělského fotografa Roberta Garcíi-Roy z více než 2 400 fotografií. Do soutěže své práce poslalo 254 fotografek a fotografů z České republiky a Slovenska. Do třetího ročníku soutěže pro žáky a studenty Czech Photo Junior se přihlásilo 157 soutěžících; ti zaslali skoro 1 500 snímků.
 
 
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

Junior cup - den otevřených dveří pro všechny cyklonadšence

více 8.9.2024 :  ghost park, Hradec Králové (Pro děti,Sport)

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 19.10.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme