Čokoládový Festival 2015

Čokoládový festival 2015

Po Olomouci, Plzni, Praze, Zlínu, Ostrav a Liberci, zamíří všichni milovníci čokolády také do Hradce Králové. V sobotu 28. a neděli 29. března 2015 se v KD Střelnice uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Čokoládový Festival 2015 v Hradci Králové, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
* Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
* Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
* Prodejní stánky partnerských organizací
 
Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.
 

Návštěvníci se mohou z těšit např. na výrobu pralinek od francouzského mistra Chocolatier Anael Pona (ChocoBonte) nebo maďarskáho Chocolatier Melinda Varga (PassionChocolate) anebo na kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborové-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání. Na Čokoládový festival jsme také pozvali kuchařku Michaelu Čudovou, která bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami, grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 500 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád a dalších produktů u stánků společností Gold Pralines, Choco-Café, ChocoKebab, PassionChocolate, ChocoBonte, Italské Likéry, Kamelie – Vino z Francie,ItalKomerce, Mlsoun, …

Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat palačinky a mnoho dalšího.

Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti. A navíc se poslední výstavní den, tedy v neděli, můžete těšit na vystoupení saxofonisty Réného Juniora a dětí z taneční skupiny TAK Dance Krok a Balet HKH.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Hradec Králové

KD Střelnice, Střelecká 45

50,- Kč (30,- Kč pro senioři / 30,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let zdarma

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme