Co se skrývá za hvězdami?

Napadne vás při pohledu na barevně zářící hvězdy na obraze, za kterými jen mlhavě tušíte souvislý text. Rozluštit tuto záhadu můžete na výstavě Marie Smolej, která se koná 13.6.2015 od 9 do 17 hodin v unikátních půdních prostorách kostela Neposkvrněného Početí Panny Marie na Rožberku ve Slezské ulici v Hradci Králové. Výtvarnice poprvé představí veřejnosti průřez svojí desetiletou tvorbou, kterou doposud prezentovala na různých výstavách.

Tvorba této výtvarnice je velmi rozmanitá a různorodá. Ráda experimentuje s různými technikami a materiály. "Od malička cítím velkou potřebuju výtvarně tvořit", říká Marie Smolej a dodává: "Už jako malá jsem vytvářela koláže z novin a milovala jsem abstraktní tvorbu." Koláže ji učarovaly natolik, že v roce 2007, když se jim doma začaly hromadit samolepky s písmeny a piktogramy, které byly tehdy součástí balení VHS a MD kazet, rozhodla se vytvořit dílo k poctě Jiřímu Kolářovi, které pojmenovala Moderní Kolář.

Celou tiskovou zprávu a více info zde: http://www.mariesmolej.cz/index.php/2011-08-04-23-47-02/kategorie/ostatni-tvorba/item/73-pozvanka-na-vystavu
Hradec Králové

kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie, Slezká ulice, Hradec Králové

7 minut

0

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme