Božský řízek | Divadlo na Chlumu

Zdroj foto: Nakafráno

V sobotu 14.června 2014 vystoupí v Amfiteátru na Chlumu divadlo Nakafráno s inscenací Božský řízek. Diváci se mohou těšit na komedii autorského ženského divadla z Turnova.

"Prozradit můžeme, že děj se odehrává v porodnici a čeká nás opravdu zajímavé rozuzlení." 

Nakafráno / Turnov

Nakafráno a Kateřina Zemenová / BOŽSKÝ ŘÍZEK

Není řízek jako řízek, v tom je ta naše čeština tak jedinečná.

Autor a režie: soubor Nakafráno / Spoluautor: Kateřina Zemenová / Režie: Jan „Baron“ Marek / Hrají: Romana Zemenová, Gabriela Šťastná, Alena Tomášová, Michaela Kunetková a Kateřina Doubravová.

Dámský autorský soubor NAKAFRÁNO z Turnova vznikl koncem léta 2006. Zrodil se z chuti vytvořit divadelní představení s ženskou tématikou, do níž tehdy spadalo i těhotenství jedné z členek, která se ani s bříškem nechtěla vzdát hraní divadla. Po několika večerech s diktafonem tak vznikla první komedie s názvem Naštěkaná aneb 4 ženy v maloměstě (zinscenována tak autenticky, že se možná nedá nazvat ani divadlem).

Autory inscenace Božský řízek, která se v neděli 9. února představí v Praze, jsou soubor a Kateřina Zemenová. Tato komedie se odehrává v porodnickém prostředí a je ozvláštněna téměř detektivní zápletkou. V režii Jana „Barona“ Marka v ní hrají Romana Zemenová, Gabriela Šťastná, Alena Tomášová, Michaela Kunetková a Kateřina Doubravová.

Třetí hra turnovského souboru Drůbeží nářez spatřila světlo světa v lednu 2012 a autorky se v ní pokusily postavit proti sobě ženské představy, naděje, sny a realitu všedního dne. Turnovské představení Božský řízek můžeme doporučit všem, kdo se chtějí pobavit – a nejen ženám!

Hradec Králové

Chlum u Hradce Králové

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc

více 5.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme