Benefiční aukce výstavy Alice Nikitinové


Přijměte naše pozvání na benefiční on-line aukci výstavy Alice Nikitinové.
Předmětem internetové aukce, která se uskuteční v sobotu 12/03/2022 v 17:00, jsou umělecká díla malířky Alice Nikitinové. Autorka se rozhodla reagovat na současnou situaci na Ukrajině a své obrazy z výstavy Společný základ (17/12/21–13/03/22), která právě probíhá v Galerii moderního umění v Hradci Králové, poskytnout k dražbě. Vybranou částku chce přímo věnovat nevládní neziskové organizaci Člověk v tísni v rámci Sbírky SOS Ukrajina. 
_____________________
Alice Nikitinová se narodila do smíšené rodiny, její matka je Češka a otec Ukrajinec. Do svých 19 let vyrůstala na Ukrajině, kde vystudovala Střední uměleckou školu v Kyjevě (1994–1998). Posléze byla zapsána na pražskou Akademii výtvarných umění do ateliéru prof. Jiřího Sopka, který absolvovala v roce 2004. Absolvovala dvouletý pobyt na Rijksakademie v Amsterdamu, účastnila se dlouhé řady kolektivních i samostatných výstav. V malbě se obrací převážně k odpozorovaným námětům ze všedního života.
_____________________
Pořadatelem online aukce je Galerie moderního umění v Hradci Králové, jež v ní vystupuje jako zprostředkovatel prodeje uměleckých děl bez nároku na odměnu či náhradu vynaložených nákladů.
Dražba se bude konat na platformě LiveBid.cz určené především pro aukční domy. Aukční katalog je již v tuto chvíli zveřejněn na internetu (viz odkaz níže). Současně jsou dražená díla ke zhlédnutí přímo na výstavě Společný základ v Galerii moderního umění v Hradci Králové.
Dražit mohou registrovaní a přihlášení uživatelé, kteří mají možnost zadávat na jednotlivá díla tzv. limity. Limitem se rozumí maximální částka, již je zájemce ochoten za položku nabídnout. Tuto částku dražitel napíše do okénka „cena“ a stiskne tlačítko „Limitovat“. Limitovat je možné do 12/03/2022 16:00.
_____________________


Hradec Králové

On-line

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme