Baťa - náš závod je závodem dělníků


Od založení obuvnického koncernu Baťa ve Zlíně letos uplyne 130 let. Jak si vznik československého podnikatelského klenotu připomenout? Výstavou, která pro vás bude dostupná v pasáži OC Orlice po celý únor od 9 do 20 hodin.

Roku 1919, si baťovští zaměstnanci připomněli čtvrt století od založení své firmy. Vedle článku, který na titulní straně vnitropodnikového časopisu Sdělení v září toho roku otiskli, nechali zhotovit „ku 25letému jubileu závodu jeho zakladateli, panu T. Baťovi, oddaný a vděčný personál“ album 89 snímků jednotlivých skupin zaměstnanců, především zlínských továrních provozů a vybraných firemních prodejen. Album zůstalo upomínkou jednomu ze zaměstnanců firmy a v soukromém vlastnictví přečkalo všechny zvraty 20. století. Dnes je uloženo ve sbírkách baťovských reálií autora výstavy. Je nejstarší dochovanou ucelenou fotografickou dokumentací firmy Baťa a současně mimořádně vzácným vhledem do obuvnického podniku na prahu národní a mezinárodní expanze. Jeho prostřednictvím podnikneme cestu časem, abychom se stali svědky podnikatelského génia, průkopnických způsobů a poctivého řemesla. Budeme vyprávět příběh, který stále překvapuje a inspiruje.

Výstava vznikla ve spolupráci s Nadací Tomáše Bati a Klubem Absolventů Baťovy školy práce ve Zlíně.

Velmi se těšíme na Vaši návštěvu.


Hradec Králové

Orlice park

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – FK Teplice

více 25.5.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)

Vynález zkázy

více 26.5.2024 :  Kino Centrál | Velký sál, Hradec Králové (Kino)

ROCK FOR PEOPLE

více 12.6.2024 :  Park 360, Hradec Králové (Hudba, koncert)
Doporučujeme
Nahoru