Začíná tu být plno


Začíná tu být plno

Při představě oběžné dráhy planety Země se většině z nás vybaví především prázdný prostor, kde někde pod námi je naše planeta. Je tomu ale skutečně tak? Není. Dokonce lze říci, že opak je pravdou. Co všechno nám létá nad hlavami? Jak se mohla orbita takto přeplnit? Co s tím můžeme dělat? Jaké jsou naše vyhlídky vzhledem k budování satelitních megakonstelací jako je Starlink? Na všechny tyto otázky a mnoho dalších si odpovíme na této přednášce.

Přednáší: Jan Veleba

Zdroj obrázku: NASA/Wikipedia (volné dílo)

Pořad vhodný pro dospělé a mládež od staršího školního věku.

Všechny návštěvníky žádáme, aby naše zařízení nenavštěvovali s příznaky jakéhokoliv infekčního onemocnění či zvýšenou teplotou. Dodržujte pokyny pracovníků zajišťujících program, ustanovení Návštěvního řádu a aktuálně obecně platná opatření či doporučení.

Změna programu vyhrazena. Upozorňujeme, že z bezpečnostních důvodů není možné vstupovat do sálu digitálního planetária po zahájení programu.

Snížené vstupné na programy Hvězdárny a planetária v Hradci Králové je určeno pro děti do 10 let, žáky a studenty od 10 do 26 let, držitele průkazek ZTP/P a seniory od 65 let.


Hradec Králové

Digitální planetárium

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme